Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Ujang kawin

Kalau dah tertulis bertemu dia, maka memang ke situ jugak la akhirnya. Patutnya tarikh yg sama kita balik Kelantan tapi sbb acara di Kelantan ditunda ke tarikh lain .. maka memang jodoh kita dgn Ujang dan Yana lah jwbnya.

Penuh kereta dgn Atiq, Amalina dan faten. Tetiba 'feeling' mcm kakak sulung bwk adik-adik berjln. Hihi. Percaya tak yg we ols main redah aje cari rmh Ujang, tanpa peta dan 'clue' nya hanyalah McDonald Bdr Baru Bangi disebabkan kad yg Ujang anta tak sampai-sampai dan Peta yg Aiman download from FB tak boleh dibaca? Dah la ai ni buta kwsn!! Hihi. Apa-apa pun tengss to Faten yg konfiden dgn jln yg turun naik bukit dn keluar masuk kg sbb Kc mmg dah cuak dah masa tu. Hihi. Lagi satu, sori la ye pasal Insiden corner baring melampau dn 'tahan nafas terus U-turn' ~ terlupa skjp ada org kat belakang .. biasa bwk keta sorang je. Sori ye adik-adikku. Hihi.

Bertemu dgn Ibu Muda si DJ Wani dan Liza Public disini. Seronok dpt jumpa korang. Nak pulak dgn Wani .. dh lama bertemujanji tp tak menjadi. Akhirnya .. kerana Ujang dn Yana kita bertemu. Ada jugak jasa diaorg kat kita, kan Wani?
Bila bertemu .. berfoto-fotoan la jwbnya. 

Wajib ambek gambar dgn pengantin. Suka tengok Yana yg manis, cantek berseri. Ramai blogger dtg weih. Bila blogger kawin blogger .. dh mcm "Wedding + Gathering" lak majelis ni. Riuh rendah!!

Pembawa Wacana dan Isterinya, Neni Izzazi yg cantek pun ada. Terkejut ditegur mereka. Terima kasih tegur ye .. Kc memang tak kenal org. Anyway, terpegun Kc dgn kecantikan Neni Izzazi. Cantek la adik ni. Ooo .. sebelum lupa .. Foto pinjam dari blog Athirah.

Akhirnya,grup photo gila-gila. Gambar pinjam dari personafizabridal. Seriously, best dan meriah sgt kenduri kawin Ujang. Makanan pun sedap. Rendang daging, Ayam goreng, Acar buah dan byk lagi. Dah last-last masa nak balik*kita balik lmbt sbb tunggu Adik Ben kita sampai .. tapi dia sampai je kita trpaksa balik sbb kul 7 kita ada 'date' lain*Hihi. Eh ..sambung balik .. masa nak balik tu kan, dia keluar pulak lauk kampung .. Sambal tumis ikan bilis, kerabu, bla ..bla .. bla .. Alahai, sib baik ai pemalu, kalo tidak .. harus la ai 'repeat utk 2nd round u'. Hihi .. 

Selamat Pengantin Baru Ujang dan Yana. Selamat menempuh alam perkahwinan yang penuh dengan cabaran, suka duka, pahit manis dan penuh warna bersama. Moga kekal bahagia hingga akhir hayat. Amin.




44 comments:

efa said...

waah meriah erk kawin ujang ngn akak yana ramai pergi sob sob tak dpt pi plak wuwu T__T kakchik comey ah teringin jmpa kakchik la :)SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT UJANG&AKAK YANA :)

rara pinkmafia said...

bestnya.rajin reramai memeriah kan majlis ujang eh =)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bestnye kak chik ;)
melepas nak jumpa bloggers smua..
jauh pulak den ddk ni haaa..tganu daa~
baru je balik KL ari tu pun..

Ati Masrif said...

alhamdulillah ...selesai mana yang wajib :)

makdara TERdiva said...

wah! meriahnya dah mcm mini gathering blogger :)

tahniah buat pengantin baru Yana & Ujang

Liza @ Adzriel AB said...

next time kena dating lagi ni kak chik..kecoh sikit. Ha..ha.. Liza public le pulak.

man yusoef said...

saya pon dtg gak time kenduri kawen ujang tu...perasan kak chik...hehe

Tasha said...

happening~ ha'a neni tu lawa..... kak cik pun lawa juga~

Kak Aya said...

tahniah untuk ujang dan yana...kita blogger baru belum betul-betul kenal dengan semua blogger ngetop.

forever love said...

kakchik.. asal gambr2 kakchik lawa nie.. nie yg jeles nie

Along Usop said...

along ade!! yeay!!.. :)

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

waaaaaaaaaa..bestnye..:)

Aku Ibu Muda said...

Wani x up2 lg entry ujang kawen ni, mc dari semalam :(

kakngah said...

gambar yg last tu mmg happening la..

selamat pengantin baru jang!

MamaYatie said...

meriahnya kc...siap jumpa kwn2 blogger tu..bila nak dating ngan kc yer?

aslann said...

ehh ade muke kite kt situ..agaggagagaa

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wow mesti meriah kan....

D pun memang teringin sgt nk jumpa dgn kc...

toyolkiut said...

wah, seronoknya majlis bila ramai kenaln dtg..
tahniah buat mempelai..

alinac lover said...

bestnya akak~

Piasara said...

"bila blogger femes ni kawin tentu ramai blogger yg dtg kan...best lah kc...dpt jumpa ramai blogger kt sana.."

Encik MamaT said...

meriahnya... hehe

sarah-najwan said...

seronok kan..secara xlangsung semua blogger yg hadir dpt jumpa satu sama lain..

thniah buat ujang dan yana..

Alin Marlini said...

Best KC dpt jumpa ramai blogger...

risa said...

wahhhhhhhhhh...bestnye
rugi saye tak dapat join..
padahal tak jauh mana pon..anyway, semoga mereka kekal sampai hujung nyawa...

eliyaezlinalias said...

wahhhhhhh!!!!!!!!!!

~...AmALinA....~ said...

kakchik bawak keta terbaikkkk!! hahahaha

::Budak Degil:: said...

slamat pngantin baru untk mereke..hehehe

Liza @ Adzriel AB said...

TQ kak chik..

http://adzriel.blogspot.com/2011/05/bila-nama-blog-aku-berada-di-blog.html

aDisH.sHidA said...

best nyer....tak dapat nak pegi jauh di utara dengan adik kena oprate ari yg sama sekali di tunda....
lepas nie serbu umah blogger mana plak yang kawen erk...ada kah teeeeeeeeeeeeeeeeeeeet dengan toooooooooooot

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik..tema merah menceriakan majlis tu.ramai pki merah !

Daddy Ziyyad said...

saya bada baca tentang kenduri kahwin cum blogger reunion ni semalam..meriah kan...ada tak bergambar dgn Ben?

Hanis Azla said...

kak chik.. rmh saya kat area dpn mc d tu.. klu tahu kak chik nak dtg bangi boleh tunggu kat situ hari tu.. he..he.. anyway seronok tgk u all gathering.. meriah betul majlis yana & ujang..

CahayaCintaIlahi said...

wah jelesnye meriah betul ek... tk sngka ramai yg g trmsk kak ella tomei.. kalau tk bole jmpe ;))

ziana said...

KC, saya rasa gambo KC lagi banyak pada gambar pengantinnyer...Glamour gitu..He.he.

munna said...

wah..meriahnya perkahwinan yana min dgn ujang..bestnya ..gambar yg last tu comel lah KC buat mcm tu

Isteri Encek Bard said...

seronoknyer kakcik.... ramainyer dapat berkumpul

cik bahulu oren said...

cntik kakak pakai bju kurng :)

azzey said...

Dh kawen si ujang tu ek.....oooo ni yg kc kata kenduri kat bangi tu ye. by the way..baju kc cantik...:)

deAnza-wAnda said...

wau.. meriah kann... best2...

Faten Rosli said...

Tengs KC coz sudi bawa kami.. KC mmg sporting habes la.. :)) Kalo kc tak bawakan,, xrasalah fatin kemeriahan kenduri ujang n kak yana.. huhu

azila said...

xsempat kt nak borak lama2 kan aritu kc...

MamaEma said...

aduh..jelesnya kak chik... tk dpt pergi...huhuhuhu

Ujang9897 said...

serius la..suka gila kakchik dtg..=)

lagi2 dgn hadiah yg kakchik kasi tu..=)

Ct Arina said...

sedih x dpt join T_T