Thursday, November 18, 2010

Bcos God create me like that ....

I noticed. Ada 2, 3 org member yg jeles dgn aku. Eventhough they dont speak it out, i still can feel it. Action dont lie ok. Can see it clearly lah especially tang muka tu. Hehe ..

U know y?? Bcos aku lagi famous dari dia. Likeable lah. Ishh .. masuk bakul angkat sendiri. Tak kesah la, mana tau n3 syok sndiri ni 'got moral behind'. Hehe ..

Rimas weih. Nape dia nak jeles kat aku? Kalo org puji aku .. dia tarik muka. Kalo org bagi attention kat aku, dia tak suka. Ko jeles eh? Bcos org tak bagi perhatian kat kau ke? Jeles is negative. Bad. Very bad. Syaitan tu. Not good.


Things happen for reason lah. Ada sebab nape Tuhan bagi kelebihan tu kat aku  and not u. U have to believe that. 


They like me?? Maybe bcos of my character and my behaviour. U think i pura-pura? No way. Natural lah. Original. It's just bcos God create me like that, so jln lah jeles. Y not kita muhabasah diri tiap hari. Mana yg buruk kita cuba perbaiki. Mana yg baik kita  tingkatkan lagi. Wat for dengki-dengki? Org blh nmpk kat muka weih, masam, berkerut pastu kuar kedut. 1 kali dengki, hilang seri 44 hari. Org tua-tua ckp .. Hilang seri sbb tiap kali kita ada rasa cemburu, jeles atau dengki kat org, tiap kali tu lah setitik hitam tumbuh di hati kita. Org tua katalah. Bkn aku. Hehe ..


Let's live happily. Buangkan dengki, irihati. Not easy but we can change slowly, rite. Tak perlu hati mengelegak cemburu tgk kwn gi holiday. Tak perlu mencebik bibir tgk org len lbh cantek.  Dan tak perlulah jadikan SKII dan B'Young aku tu satu issue. Rezeki org lain-lain weih. 


Apa pun .. we have to learn to accept setiap kejadian Tuhan dgn hati terbuka. Even twins yg look alike pun tak sama karakter, ini kan pulak kita yg sememangnya berbeza. And finally, tak yah la nak jeles dgn aku. Aku bukanlah terbaik, terhebat, terperfect, tercantek, terkaya dan segala mcm ter .... lagi. And if people give attention to me, it's not bcos aku terhegeh-hegehkan attention itu, dh mmg wujud 'chemistry between me and that person', nat wat camna?? dh mmg karakter aku yg 'likeable' .. kau terima sajalah kejadian Tuhan tu. Kita sapa nak menolak kejadian Tuhan?


Watever ... Aku redah dan redha setiap dugaan Tuhan. Mesti ada hikmah disebaliknya, kan.



20 comments:

eliyaezlinalias said...

pedulik pada yg hasad kerana mereka tak mendatang sesen pun nilai pekdah...
janji kak chik trus bahagia!
muah!

ctpayong said...

buat muka seposen je...

Para Jamaludin said...

people are trying to bring you down because you are above them.

oi kak, mana fbnya.

kakchik@ella said...

btl para. lebih pn susah, kurang lagi lah.

dah add. accept cepat. hehe

Burhanuddin Baharuddin said...

kalau an, bile an kena puji ke apa, an akan repel balik pujian tu kat orang2 sebelah an... itu cara an nak elak ada hasad dengki... tapi kalau still dengki jugak, terpaksa buat dono juge le

Amy Syaquena said...

buat muka sekupang je..he3

[n a j e e b] said...

cantek ke??? hahaha...
alah kak..kita hari2 hadap benda mcm ni...ada aku kisah? janji boss syg..LOL!

kakchik@ella said...

najeeb .. kita 'WAT TAK TAU JE EH'. Apa benda tah yg minah tu dengki sgt. Mcm la akak ni Dtuk CT!! Haha ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam.
Ishh saper yang dengki kat akak kesayangan LM ni?nak kena bushhh ni orang tu.

Sabar ye sis...

ardinihumaira said...

susah betul dengan hasad dengki...merana hidup kalau di layan kan. huuu

miya said...

org yg ada hasad dengki,, muka dia tak berseri.. xcantik!! kak jgn risau ye... teruskan hidup sbg wanita gojes.hihiii...


entri best:
jom belajar bahasa jepun
kekasihku diambil orang

[n a j e e b] said...

akak..add kita kat FB
Najeeb Abdullah
najeeb_clix@yahoo.com

hamzah ian said...

sabar2..

moklong said...

buat x tau jerk la. yg penting kita kena sabar k kak ella....

Heidi Shafiq said...

baik kite wat bodoh.. lg baik dr layan org yg wat pandai ni.. :)

kakchik@ella said...

Btl. Biar shj dia dgn jelesnya tu. Dfinitely she cannot be like me. Kan tiap org tuhan jadikan berbeza. Hehe ..

Jank said...

betul tu, sdgkn hujan pun tak sama jatuh, ehh btul ke falsafah tu

alexa yussida said...

ishk ishk..manusia ngn dengki mcm kawan karib je kan..haish ape nak jdila...dngki je keje...saba ye kak...biala ape depa nak kata nak buat jnji kita tak buat the same thing,kalo tak..ape beza kita ngn depa..hehe:)
sayangggg akak!!

ryann said...

life. biasalah tu sis.

BUNGA said...

i loiiikee this post! :) :)