Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Rabu yg ting ... tong ..

Camna tak ting .. tong? Pukul 3 pagi ni baru aku dpt tido. Sebut pukul 3 pagi tetiba teringat lagu Pukul 3 pagi dendangan Tan Sri P. Ramlee. Napa la tak da org nyanyi utk aku time-time camtu eh? Hehe .. Betul-betul se spesis dgn 'Batman' nih -  aktif pada waktu malam. Geram!!

Muka org tengah ting .. tong ..
tak cukup tido la u ..

Masa tu baru teringat, belum mkn B'Young versi malam. Brbekalkan sepeket B'Young dan minyak serai wangi yg aku sapu di hidung dan kelopak mata, dpt jugak aku tido dgn lena. Pagi ni bangun 6.30, solat dan masak-masak sikit utk anakanda trcinta. 8.20 stat SUV, gi keja.

B'Young versi malam - wira ku yg brgabung
dgn minyak serai wangi mmbantu ku tido lena 
dan segar bila bangun pagi. Ailebiyu lah!! Hehe ..

Org Putih brbangga dgn Lavender oil. Melayu kita patut brbangga dgn minyak serai wangi (scented lemongrass oil .. camtu ke English dia??) Hehe .. So, Marilah Beli Barangan Buatan Malaysia. Eh .. sempat lagi promot, kan. Hehe ..






14 comments:

My Little Diary said...

kak... saya pulak pakai minyak maryam... hehe buatan mesia gak tu..

Gayahspears said...

akak buat ape sampai tdo kul 3 pagi??? akak nih..x baik tau utk kesihatan...

LeeAneem said...

teman plak pakai myk cap burung onta....made by malaysian gak...

:~:Budak Degil :~: said...

akak salu kasi promot barang2 yang akak pakai kan..
plng sy suke SK11 la...hehe...
nnti dah berkemampuan nak try pakai la jugak..^_^

kin said...

interesting... Tapi masalah negara saya ialah saya ni suka melawan mata ngantuk saya iteww... huhuhu.

kakchik@ella said...

Minyak Maryam??
Minyak cap burung onta??

braromaterapi jgak ke?? meh la sebotol kat saya. Hehe ..

one2paii said...

kalo pakai leh x lehtak kat muhke gua..gua nak percantikkan dan kemaskan muke gua..leh leh ??

kakchik@ella said...

Alahai Gayah .. yg benornya memula tu dah trtido dpn sofa, pastu trjaga, pastu dah tk leh tido. tu la cite pjg dia. hehe ..

kakchik@ella said...

Kin .. kdg-kdg saya pun lawan mata gak. pastu mata majuk dgn saya trus tk nk lelap dah.

Maka saya pun terus dera dia dgn minyak serai wangi!! Hehe ..

Eh .. ada prsamaanlah. Sekapal kah kita??

mr.curly said...

kul 3 xtdo laie??..mesti tgh wat sweet corn kan kan kan..hikhik

kakchik@ella said...

mr. curly .. buat bubur swit corn+nangka jam 3 pagi?? hihi ..

sekamar rindu said...

salam..

lagu pukul 3 pagi...yg best...

AngahSayang2314 said...

kak angah nampak akak punya mata sembab hehehe

diana said...

kalau budak2 la ni lewat tido sebab bergayutan di telepon dengan boipren..
kalau kita2 ni tido lewat malam sebab pikir masa depan..hehhe..

betul2 kakchik..
beli la barangan buatan malaysia..