Bcos God create me like that ....

Thursday, November 18, 2010

I noticed. Ada 2, 3 org member yg jeles dgn aku. Eventhough they dont speak it out, i still can feel it. Action dont lie ok. Can see it clearly lah especially tang muka tu. Hehe ..

U know y?? Bcos aku lagi famous dari dia. Likeable lah. Ishh .. masuk bakul angkat sendiri. Tak kesah la, mana tau n3 syok sndiri ni 'got moral behind'. Hehe ..

Rimas weih. Nape dia nak jeles kat aku? Kalo org puji aku .. dia tarik muka. Kalo org bagi attention kat aku, dia tak suka. Ko jeles eh? Bcos org tak bagi perhatian kat kau ke? Jeles is negative. Bad. Very bad. Syaitan tu. Not good.


Things happen for reason lah. Ada sebab nape Tuhan bagi kelebihan tu kat aku  and not u. U have to believe that. 


They like me?? Maybe bcos of my character and my behaviour. U think i pura-pura? No way. Natural lah. Original. It's just bcos God create me like that, so jln lah jeles. Y not kita muhabasah diri tiap hari. Mana yg buruk kita cuba perbaiki. Mana yg baik kita  tingkatkan lagi. Wat for dengki-dengki? Org blh nmpk kat muka weih, masam, berkerut pastu kuar kedut. 1 kali dengki, hilang seri 44 hari. Org tua-tua ckp .. Hilang seri sbb tiap kali kita ada rasa cemburu, jeles atau dengki kat org, tiap kali tu lah setitik hitam tumbuh di hati kita. Org tua katalah. Bkn aku. Hehe ..


Let's live happily. Buangkan dengki, irihati. Not easy but we can change slowly, rite. Tak perlu hati mengelegak cemburu tgk kwn gi holiday. Tak perlu mencebik bibir tgk org len lbh cantek.  Dan tak perlulah jadikan SKII dan B'Young aku tu satu issue. Rezeki org lain-lain weih. 


Apa pun .. we have to learn to accept setiap kejadian Tuhan dgn hati terbuka. Even twins yg look alike pun tak sama karakter, ini kan pulak kita yg sememangnya berbeza. And finally, tak yah la nak jeles dgn aku. Aku bukanlah terbaik, terhebat, terperfect, tercantek, terkaya dan segala mcm ter .... lagi. And if people give attention to me, it's not bcos aku terhegeh-hegehkan attention itu, dh mmg wujud 'chemistry between me and that person', nat wat camna?? dh mmg karakter aku yg 'likeable' .. kau terima sajalah kejadian Tuhan tu. Kita sapa nak menolak kejadian Tuhan?


Watever ... Aku redah dan redha setiap dugaan Tuhan. Mesti ada hikmah disebaliknya, kan.



You Might Also Like

20 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail