Utk yg dh kawin. Yg belum pun boleh. Hehe ..

Sunday, November 28, 2010

Tuhan kata ... Kawin utk mengembangkan umat Muhamad
Tuhan kata ... Kawin utk menghalalkan yg haram
Tuhan kata ... Kawin utk berkongsi hidup


Berkongsi hidup? Berkongsi katil, bilik air, segala benda nak kena kongsi pas kawin eh.
Tapi ada gak yg tak nak share, kan??
Dlm bahasa yg lain "BERKIRA!!"
Ramai yg mcm ni. Pegi pasar .. Claim kt En. Suami. Beli brg dapur .. Claim jugak!! Baju raya anak ?? Lagi la dia claim, kan.  Tak paham .. tak paham .. Bkn kah kawin itu 1 perkongsian hidup? Takkan sanggup kongsi katil je kot? Lgpun as a mother and wife, bkn kah kita patut rasa bangga kalau dpt menyumbang serba sdikit utk En. Suami dan anak tercinta? Kasi la diaorg bangga dan hepi sikit dgn kita. Takkan sbb dia berduit, kita perlu 'Berkira' dgn dia??

Apa pun, lain org lain cara, kan. For me .. I tak berkira lah. Bkn shj dgn En. Suami, dgn kwn-kwn jugak.  Rezeki Tuhan bagi, kalo kita kongsi .. lagi berkat. Percayalah.


You Might Also Like

9 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail