Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Doakan sahabat blogger kita ..

Kwn-kwn, aku mohon dari kalian semua. Doakan 2 org sahabat blogger kita, Gayah dan Ellen.


Siang tadi, walau byk kerja, aku masih sempat bersms dgn Gayah. Kebelakangan ni, dia selalu dtg dgn tangisan .. dgn kata-kata rindu yg cukup utk menyentap hatiku. Amat berbeza dgn Gayah yg sebelum ini periang dan manja dgnku. Walau kami hanya kenal di alam maya dan tak pernah bersua di alam nyata, Gayah sgt mesra dgn aku yg dipanggil Kak Ella. 

Masa bersms tu .. Gayah otw ke hospital. Esok Gayah akan dioperate. Bkn calang-calang operation. Tapi maaflah, tak dapat aku nak terangkan dgn lebih 'detail' di sini. 


Juga buat Ellen. Sebelum ni, aku memang tau Ellen buat kemoterapi tapi belum sempat aku brtanya dgn 'detail' ... Ellen juga dioperate esok. Tmbh sedih bila mesej terakhir dari Ellen yg berbunyi 'Kak Ella, Ellen dtg lagi. Mungkin buat kali yg terakhir.' Aku sebak dan sedih. Sedih buat ke dua2 mereka. Bergenang airmata tiap kali teringatkan mereka. Malah menitis airmata saat menaip n3 ini.


Sebagai kawan dan kakak, aku hanya mampu berdoa. Semoga Allah berikan kekuatan buat mereka ber2. Semoga mereka tabah menghadapi saat-saat getir ini. Aku mohon kawan-kawan ... Doakan mereka.















9 comments:

alexa yussida said...

eh..patutla kak ellen tak singgah sini lagi harini...get well soon akak2 semua..aminn

Haw said...

sy tak tahu menahu sebegitu hebat dugaan melanda mereka ini.. patut laa ellen dah lama tak singgah.. semoga mereka selamat & sembuh segera.. terima kasih kak ella share info ni!

Tomato Gurl's Life said...

sedih..cik tom pun rapat dengan gayah dan ellen esp. ellen..2-2 akan operate yg genting..sama2 kita doakan segalanya berjalan lancar..amin..

kakyon@kakrose said...

ella..akak sedih ni.tak sangka pulak mereka menghadapi dugaan sebegitu.semuga mereka berdua selamat menjalani pembedahan dan cepat semboh.

LeeAneem said...

ya ALLAH engkau selamatkanlah mereka ber2.lancarkanlah segala2nye bg mereka...aminnnnn ya rabbal alamin...

ainzuryn said...

moga allah berikan mereka kekuatan menempuh kesakitan itu.

chiLl Out...!! said...

jemput join cbutn bertuah kt blog..mudh je..jdikn dri anda bertuah..mklumt lnjut d blog.. ajak rakan2 anda jgk k..hehe.. cepat sebelum terlmbat

Ellen said...

Thanks Kak...terharu ni...ellen sempat g on9 ni dan lawat2 semua blog yang wajib ellen lawat...ellen akan masuk bilik bedah dalam jam 10 pagi begitu tapi kali ni pembedahan kecil saja...nak ambil daging sket untuk di buat sample ujian..harap2 petang nanti dah ok dan boleh on9 lagi...kalolah teda apa2 yang terjadi..mudah2 an...

Ellen juga mendoakan Gayah agar dia tabah dalam menghadapi semua ini, dia buat operation besar tu so kita semua doakan dia...Ellen sedih gila ni...

Bagi semua yang medoakan Ellen dan Gayah, Ellen ucapkan banyak2 terima kasih dan syukur. Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian...Amin..

azzey said...

kakchik@ella: wlupun sy tdk mengenali keduanya ; Ellen & Gayah, dan saya tidak tau apa sebenarnya mslh keduanya....saya tetap mendoakan operation itu berjalan lancar dan berakhir dgn keselamatan utk mereka.....