Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila dah terlepas ...

We have just terminate one of the sub-contractor last week due to their bad performance. Bknlah mudah utk buat keputusan spt itu, tambahan pulak bila melibatkan company melayu. Dah berulang kali kita nasihat, antar reminder tapi graf dia dok lagu tu jugak, takmo naik-naik. Finally, keputusan berat tu terpaksa diambil.

Kecoh pulak lepas tu. Adat manusia, bila benda dlm tangan ... takmo jaga baik-baik, takmo genggam erat-erat. Bila dah terlepas? Baru mau menyesalkah?




p/s :- sama kondisinya dgn 'man or woman who do not know how to appreciate their good partner'. jgn sampai terlepas disambar org beb.



10 comments:

aibaks said...

wa..kontraktor kene buang? leh aibaks masuk ni.. hehe.. de ruang ka?

My Little Diary said...

hmmm setuju tu kakchik@ella... dorang ni taktau nak appreciate..apa punya sengal laaaa... keh3x..


entry terbaru "mencari identiti blogger yang hilang"

eliyaezlinalias said...

biasa la manusia...masa ada wt derk..da ilang bru gelabah...

AngahSayang2314 said...

benda yg baik jgn di lepaskan... genggam erat2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kadang2 sikap tak bertanggungjawab tu yg kita x suker kan kak ela?

diana said...

bila dah tak de baru la nak menghargai..
geram je kan??

kakchik@ella said...

btl lydia .. mmg tak suka sikap tak bertnggungjawab tu.

kakchik@ella said...

Mylittlediary .. mmg sengal.

ctpayong said...

betol2...sokong2

azzey said...

kakchik@ella: Bila dh terlepas....baru nak frust....Tak dapek den nak nolong ......heh3....