Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

My life, my babies ..

Eventhough i have let go 1 of the babies, I still have 5 more to take care. 4 of them will be matured and hand over to the authority only by end of this year. Itupun if there is no more E.O.T. Penat la weih. Each of the project carry different nature of problems. Sumenya challenging dan mencabar minda. Bkn sekadar projek menaiktaraf longkang mcm yg lain-lain tu.

I started from zero, and slowly turn to be a Hero. Bermula dgn projek yg cuma bernilai ratus ribu hingga lah ke projek mega 87 juta in years 2005. Mcm-mcm dugaan dan cabaran which changed me from 22 years old innocent young lady to 37 years old woman yg garang, serius dan komited to her work. I should thank a few people who supported me along the way. Famili yg sgt-sgt memahami, En. Boss yg tak pernah jemu memberi 'free lecture' even topic tu tak da kena mengena dgn aku (at least aku gain knowledge dgn mendengar, rite), Engineer Laili-skrg dah jadi Puan Direktor di sebuah sykt korporat di M'sia (sume org kenal company ni weih) yg dulunya rela jadi information counter aku, Kak Senah my loyal assistant and ramai lagi.

Tanpa bimbingan, dorongan dan sokongan korang, tak mungkin aku bisa membina kualiti diri seperti ini. Bukan seperti yang lain-lain. Sekadar 'YES SIR' - Come on la 'Use your brain'. Usaha la sikit.


p/s : another 3 more years utk menggapai bintang impian. 





6 comments:

Kuman Chaos said...

tahniah kak...
pun tengah berusaha mengubah diri.. ada lagi 3 tahun jugak...

semangat nih...
Kuman "tulisan dilangit" Entry

alinac lover said...

yeah~ smoga sntiasa bergembira jalani kehidupan ni~

azzey said...

kakchik@ella: Congratulation kak! Well done!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tahniah...jarang guna otak sebelah kanan asyik kiri aje aku ni

ctpayong said...

syukur masih ada lagi org cam awk yg rasa merasa puas bila dapat hasilkan kerja dgn kualiti.

sekarang species camni dah hampir pupus.

tabek to kakchik

kakchik@ella said...

Saya anti dgn org yg bila kita tanya mcmana dia suruh kita 'ikut jer'