Thursday, November 25, 2010

BERLAGAK TAK BERAGAK!!

Meminjam kata Parajamaludin di salah satu FB status dia - BERLAGAK TAK BERAGAK!! Para hebat. Dia sokmo ada ayat power. Jgn terkezut kalo ada n3 dia yg korang tak paham sbb trlalu mendlm maknanya. Nama pun Student English Literature UIA. Haha .. Pinjam kata-kata tu dik. Nak buat n3. Sebagai ganjaran, nnti kita setimboat tgether. Nisha skali eh. Hehe ..
 
Tu la org kita, kan. Asal ada nama je .. terus Berlagak. Tak Beragak lak tu. Toleh arr kiri kanan depan belakang atas bawah dulu weih. Kan rezeki Tuhan yang bagi. Terserah Tuhan  lah nak kasi rezeki kepada sapa-sapa yang disayanginya. Di sisi Tuhan, status kita tetap sama - "HAMBA". Tang mana ko lebih?? Dunia?? Blm tentu. Hehe ..


Ramai kan org camni. Baru naik pangkat sikit .. baru kaya sikit .. baru dpt attention sikit .. dh Berlagak tak beragak. Lupakah hidup seperti roda?? Like roller coaster?? 


Rimaslah. Hehe ..
















18 comments:

makdara TERdiva said...

saya org biasa2 jer.. :)
cuma ade 3 rebina

sarah-najwan said...

betul tu kakchik..
kita sama shj di sisi Allah

didunia ni mcm2 org kan..

AiDa AzRyN said...

biasa la tu kak..
naik pangkat sket.. dah nk tunjuk ego..
haish...
sabo j la...

aibaks said...

uih.. jgn ler camni kak ella... mungkin die tensen banyak keje kot.. sbb nek je pangkat skop keje da lain.. kene pegang tanggung jawab besar.. mungkin die tensen.. bagi la mase skit kat depa tu.. sian die..

sekamar rindu said...

salam..

memang betul...yang penting perlu usaha..rezeki ada di mana-mana..

diana said...

kita rasa malu la nak belagak2 ni..
hehe..

kakchik@ella said...

Diana-Maisara .. kalo nak berlagak pun .. agak2 arr sikit, kan. hehe

Para Jamaludin said...

ayo. ayat saya biasa je.
tapi steambot tu kenalah.

hahaha

alexa yussida said...

hehhehe...sepok dahi die kak...kekeke..biala dia kak..tak lama punyer org cmtu..doakan pintu hati die terbukak dan moga kita tak jadi mcm tu okey^^

missSenget said...

campak gagak kt org belagak x beragak agar die lepak bersama kitkat..

ekeke..

eh kakchikk..jgn marah..

cool2...baru nmpk cun sntiasa..org cmtu patut abaikan je..

Cik Gallus Gallus said...

bile naik pangkat lupe tuhan
dah susah baru la nak ingat

kin said...

ai kol tis pipel veri de kampung yu no... :D

vict said...

hal biasa... kat mana2 pun ada org mcm tu... mungkin sebelum ni dia dah kena berlagak dari org2 yg lagi tinggi, tu yg dia nak balas dendam balik tu...

kakyon@kakrose said...

berlagak? agak-agaklah..heheh

alinac lover said...

akak..yong suka blog akak

http://www.alinaclover.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

azzey said...

kakchik@ella: agak2 la.....kan kak....heh3.....

Jank said...

kena beragak la nak steambot tu, sy x diajak ke skli hua hua

Abdul Farique said...

Berlagak tak beragak , rasa macam ayat makan dalam . begini je la , hidup tak guna kalau berlagak dan hidup tak kan lengkap kalau sombong . ye tak ?