Monday, November 22, 2010

Ada Aura lah!!

Perkataan aura sgt femes disebut masa Fenomena Mawi dulu. 1 Malaysia dok brcakap tentang 'aura' dia. Hebat dan dasyat dia nih. Walau ramai  yg mengutuk dan tak suka, he was named as 1 of Millionaire Artist in Malaysia, selain dari KRU, Datuk CT, Aznil dan .... aku pun lupa dah. Betul la tu - Ajal, jodoh dan rezeki di tangan Tuhan. Aku biasa je, bkn fanatik dia dan tak penah terpikir pun utk mengutuk dia.  Nama pun jodoh dan rezeki di tangan Tuhan, sapa la kita nak kutuk dia kawin dgn sapa .. cmna dia leh kaya raya ... Itu sume kerja Tuhan lah, bkn keja kita. So, duk je diam-diam, jgn ckp apa-apa mcm aku ni. Hehe ..

Alahai .. jauhnya aku merapu. Camna la 1st paragraph tu blh bagi kat Mawi lak!! Hehe .. OK lah. Lets talk about 'aura' or 'karisma'. Certain people was gifted by God with 'Aura'.  Bila lalu je .. sume memandang, walau cuma ber T-shirt pasar mlm dan selipar jepun. Everyone start looking, talking or judging without knowing he or she. Ada org pulak langsung tak da aura. Lalu lalang 10 kali pun tak da org pandang!! org tak heran pun. Maka terpaksa lah dia dress up gila-gila .. atau buat la apa yg patut ikut kreativiti dia utk tarik perhatian org. 

Kuasa Tuhan, kan. Dijadikan tiap-tiap insan itu berbeza dan istimewa mengikut caranya sendiri.

Ha .. tu je la nak ckp pasal aura nih. Sian korang kena baca entry tak cukup isi ni. Haha .. Sok-sok la eh. Nanti aku 'dig-dig' lagi pasal aura nih. Kalo dpt kang maka akan menyusul lah Part II. Kalo sesapa nk sambung kat kotak komen ni pun ok gak. Blh kita berkongsi idea. Hehe ..


7 comments:

alinac lover said...

btol tu..agak2 yong ada ke x aura ek..
hehehe

deAnza-wAnda said...

thanx 4 da comment kak chik... lawa kebaya biru tuh kt n3 uma terbuke... pinjam??

AiDa AzRyN said...

Aida suka aura shahir(af8)~ *tetiba~ XD

An said...

an 1st time dengor aura masa tengok cerita dragon ball hehe

aibaks said...

aura tu ade.. klu tak silap.. kat badan kite ni pun de 7 lapisan / jenis aura berbeza..

azzey said...

kakchik@ella: aura & karisma..sama kannnnn....lebih kurang....

gula-gula kapas said...

dan kawan meaw ada nama aura,haha..