Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Aktiviti lepas Subuh tiap-tiap hari

Tiap-tiap malam sebelum tidur, mesti nak kena plan Menu esok hari. Pastu kena 'make sure' bahan-bahan basah macam ikan, ayam atau daging letak kat bawah dulu. Pastu check bahan-bahan sampingan. Mana yang tak da cepat-cepat gi beli. Baru lah semangat nak masuk dapur selepas Subuh esok pagi. Camtu la hari-hari keja kita.

Ayam Goreng Kunyit Juicy untuk Aiman balik dari sekolah tengahari nanti. Nak resepi? Dah banyak kali dah keluar kat blog ni .. rajin-rajin cari eh. Hurmmm .. kalaulah Aiman dapat masuk asrama nanti, i will definitely miss this Activity ~ Main Masak-Masak selepas Subuh tiap-tiap hari. Sedih .. sian dapur aku. Sob .. sob ..


20 comments:

el said...

juicy2 mulut el tgk ayam kunyit ni hehehe..yalorrr sure teringat2 kan dulu menyebok kt dapur bila anak dah msok asrama tu xde aktiviti tu dah..tp ok gak..xdelah nak emajing race pepagi hehehehe

My Little Diary said...

sedap..sedap...

Melati Qistyna's Mummy said...

Bukan setakat mama nya yg rindu nak masak, aiman pon mesti rindu ngan masakan mamanya... :)

Ardini Humaira said...

dni ingat nak wat ayam goreng kunyit hari ni tapi tetiba ngidam ikan sweetsour hehe

munna said...

sedapnya...dah pernah cuba resepi KC ni....

Huda said...

kak cik kita suka resipi ni, senang dan ringkas kan..

Fafau De Craft ( Zana ) said...

wahh..ari3 jdk master chef yerkk...bagusnya.. :)

Wanieys Hashim said...

sgt2 seronok klu slalu bley msk tuk anak suami kan akak :)

Gimi said...

warna makanan dah menarik

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

rajin mama masak pagi²..nak resepi..ank² suka makan ayam..tengok pun terliur dah nih hehehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sayur dah ada, ayam pun ada..mmg tak perlu msk lauk lain pun takpe

diana said...

MERIAHNYA WARNA AYAM TU..HEHEH

suri solehah said...

rajin kc main masak2awaal pagi..suri awal2 sgt ada masalah M..huhu

kasihredha said...

salam kenal ella
thanks singgah kat blog akak
akak dah follow... :)


akak pun kesian kat dapur akak gak :)

Pok Amai-Amai said...

ISh, tibe2 sy terbayangkan Aydin dah besar dan akan msk asrama...

Oh, tidak!

Mama Zharfan said...

nampak sgt sedap mcm pro chef ;)

susumanis said...

sedap nih..kalau g makan kt kedai ciput je kan..masak kat umah nk semangkuk beso pun okeh..hehe

Chekgu Azrine said...

rajin kak KC..nak jadi ibu yg rajin masak macam kak KC jugak.. amin..

Peri PiA said...

ooo sya teringat kc ckp kc suke msk stail ni mase pia buat n3 menu ni juge :)

yummy

p/s-miss u too,byk

NaniRostam said...

Memang sahlah rajin.....salute...lah...lepas subuh dah masak....nanti kak nani nak datang makan kat rumah ela la...penuhkan satu meja tau..(hihi saja buat tak malu org tak ajak)