Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Vanilla dan Coklat

Antara Vanilla dan Coklat .. which one do u like?
I choose Vanilla because it's versatile.
Kalau makan aiskrim vanilla, cuba tabur serbuk Milo kat atas. 
Buh jem stroberi pun ok .. jem nenas or blueberry pun boleh .. 
Buh choc chip or choc rice pun boleh .. 
Buh bulan bintang kaler2 tu pun ok gak.
Versatile, kan. 

Coklat? Best jugak tapi tak sehebat vanilla.
Apa-apa pun Drama bersiri Vanilla dan Coklat kat TV tiap Selasa tu best. Kita yang bukan kaki TV ni pun dah ter 'follow'. Kiut heroin dia bernama Izzara Aisyah tu. Acting dia best dan bersahaja. I can see the new Malay heroin in the making. Tak la balik-balik Fasha Sanda je yang kita dah boleh agak camna lakonannya.

Jalan cerita Vanilla dan Coklat ni pun best. Santai, kelakar. Tak la 'stereotype' macam Drama-drama lain yang suka sangat gambarkan yang Kaum Hawa ni lemah dan lembik .. sikit-sikit nangis. Tak jemu layan Drama ni tiap-tiap Selasa malam. Korang camna? Tengok tak? Suka tak Drama tu?

17 comments:

miloais milo said...

salam kakchik@ella...
kegemaran iols juga - aiskrim perisa vanilla ni...
kalo chocolate tu - rasa pekat kat tekak...
vanilla - laju jer teruk ke perut
ehehehehe

susumanis said...

vanilla..anak anak pun suka..my hub suka coklat..i suka pistachio almond baskin robbin punyer..hehehe...nway tq share pasal drama baru..nk polo jugee la nanti..:)

kakcik said...

Kakcik dah kurang sangat makan eskrem... ngilu! :)

Izan Ishak said...

kami gilekan coklat kak chik. semua benda kalau boleh nak coklat...

Aida the Pinky said...

dua dua aida suke..dua dua sedap..hehe..

YAYA AZURA said...

vanilla suka!
coklat pun suka!
cite vanilla coklat pun suka jugak!
hehe..
tak sangka hero pandai berlakon..masa dia(aiman) masuk mentor and jd mentor rahim maarof nampak kaku je dia...

Shahazrin said...

kc.. saya tengok gitu2 jer..

Huda said...

kita tak follow citer tu kak cik..best ke?

dwaty said...

masa tengok aiman jadi protege rahim maarof... saya dah agak dah yang dia layak jadi pelakon bukan penyanyi... tak sangka masin mulut saya... izzara tu pun best... comel jer dia...

Tina Othman said...

tina suka semua, dasar kuat makan kan hihi

ala kc, tak merasa tgk tv kat umah, budak2 konquer tv, kekadang tak sempat pun, balik lambat, best ye ceta tu

diana said...

tengok2...
ok tipu..tak tengok pun..malam2 kita terlayan drama korea la.

cik ika said...

suke gn coklat..balik rumah nt bru lyn drama ini..sebab dok hostel jrg tgk tv..

azila said...

aah kc..zla pon kadang2 tgk gak drama ni..not bad:)

Hanis Azla said...

saya baru sekali tgk citer tu.. tp hati dah tertawan.. izara tu mmg lain sikit lakonannya.. suka dia..

Anaa said...

tajuk citer pun dah ala2 citer indon.. hihihi.. tak sempat tengok la kakcikElla.. ada gak nampak previu dia kat tivi.. tu ke izzara aishah.. lawaaa..

Alin Marlini said...

me? coklat...best..Alin pun layan citer ni..kelakar

Daddy Ziyyad said...

saya pilih coklat!!! hahaha