Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Soal Hati


Cantik.

Manis.

Adik Beradik. Lain warna baju je. 
Dua-dua manis di kaki kita. Harga ok.
Tapi sayang .. walau cantik hati tak tertarik. 
'Rasa' tak ada, hati tak ingin memiliki.

Tetap setia pada yang lama walau tak la lawa mana ..

Aiman punya. 
Guna duit sendiri. Hasil penat lelah bekerja 'part time' masa cuti sekolah haritu. 

Pengajarannya, cantik camana pun tapi kalau tak menarik, orang tak nak jugak, kan. Cantik bukan segalanya. Harus ada aura atau 'sesuatu' baru orang bukak pintu. Cantik luar .. cantik dalam .. baru 'complete'. Luar cantik tapi dalam tidak .. 'GoodBye' la kau. 

Rasanya 'menarik' lebih perlu kot. You might be not pretty but are attractive. You have a nice smile, you have a good heart, you are caring, you are humble, you talk softly to people, you respect others, you are presentable, you are a good friend. With all this package, you are 'Superb'. Hati yang baik dan bersih .. airmuka ceria. Tak da cebik bibir .. tak da masam muka. Jom kawan-kawan. Kita bersihkan hati hari demi hari.




19 comments:

Nalisa Syahira said...

mmg lah , kalau harga mahal tp tak cantik , selamat jalan ler .

mama maman said...

senyum manis dibibir.. ari2 wlpun hati kadang2 gundah gerhana.. hehe..:)

Mamaleesya said...

Terbaekkk. Alangkah baiknya kalau yang dah package cantik tu, baik.

Tp dlm seribu ada 100 je kot hehe

munna said...

setuju KC... banyak yg cantik tapi takde aura

PUTUBAMBU said...

betul tu kak..
walau cantik macam mana pun..
kalau dah takde hati..
mmg tak sangkut punya..

azian said...

wahhhh...
bagusnya aiman....bila laa muaz ni boleh kije part time ek...heheheh

Pok Amai-Amai said...

KC! Sy nak yg mcm Aiman punye. Tp nak pilih color len. Hiks~

Izan Ishak said...

jom sama2 kakchik... hati kita nak kena cuci hari2 baru cantik n comel luar dan dalam kan...

mr.curly said...

yess KC..bersihkn ati ari demi ari..sambil2 tu jom g gedung pakaian ari2..hikhik

Miss Purple Ungu said...

igtkan kak chik jd beli kasut tu
btw, jom kita sama2 bersihkan hati dan mulut skali hehehe ;)

Dalila Hamid said...

mcm dela x pilih jenama... jnji selesa ... apa pun boleh pkai

kakngah said...

kadang2 yg lama tu lg sedap pakai.
lagi lunyai lagi selesa..

Queenie said...

setuju ngan ayat akhir tu...

akak pun dah tak minat ngan kasut2 cantik camtu...tp kalau travel, pakai camtu lebih sesuai, tak lenguh betis ngeh2...

ella, aka pernah jumpa org tersenyum tp bibir dia mencebik, camner tuh?

yana halim said...

setuju sangat. Jom bersihkan hati hari2...muka x cantik, tapi hati mau baik punya... :)

Mama Zharfan said...

sgt setuju :)

susumanis said...

kagum sgt dengan org cantik dan berbudi bahasa, pernah jumpa cantiknya bagai tuan puteri, jumpa org tua yg kusut masai bersalam di cium tangan penuh hormat, rasa nk nangis tgk ciptaan Allah yg begutu istimewa sbb mmg jarang org cantik giler berbudi pekerti begitu tinggi

NaniRostam said...

Kalau nak bersihkan hati kena banyak-banyak berdoa...sebab tak mudah!

jeBateja said...

Errrrr.....macam pompuan cantik jugak le erk....tak semestinya menjadi kegilaan lelaki macho...kan...kan....ahakz

Pia said...

"owhh saya pun camtu gak...kalau murah pun tapi kalau cantik dan hati berkenan dan ada rasa...memang saya beli...jom bersihkn hati..."