Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hai William

Hari Sabtu minggu lepas ~ Dari Ayer Keroh ke Port Dickson dan berhenti di Petaling Jaya. Pastu sambung jalan-jalan di 1Utama dengan keluarga. Pastu lapar nak makan .. teringat yang tempat ni dah dekat dengan William. 

Maka dengan hati riang ria gembira ala-ala mak-mak Ribena zaman millenium, Kedai Makan William hala tuju steering kereta kita. Buat yang tak tau, William dah pindah ke Plaza Mayang ye .. bukan lagi di tempat lama.

Chilli Crab ~makan dengan Fried Mantou. Segar dan sedap.

Butter Prawn dengan Nasi Goreng Cina. Sedap betul Butter Prawn tu. Dia masak Butter Prawn tu basah-basah .. butter dia banyak .. marvellous!! Pastu William bagi 2 pinggan Nasi Goreng Cina F.O.C ~ Free Refill lagi. 

Actually, makan kat tempat William memang sedap. Nasi Goreng Tomyam, Nasi Goreng Kampung, Mee Raja, Spagethi, Pasta, Pizza, segala macam benda ada dan sedap belaka. A bit expensive tapi berbaloi. Tak percaya? Korang cuba sendiri ye.

Air Pisang + Laici untuk Aiman.
U should try air stoberi dia .. sedap gila!!

Yang ijo ni kita punya ~ Kedondong Asam Boi.
Minum malam ni esok pagi sakit perut ~ baik utk cucian dalaman. Hihihi.

Tembikai + Laici abah Aiman punya.

Kenangan makan ramai-ramai kat William bulan 3 tahun 2010. 
Masa ni William masih kat tempat lama.

Mereka-mereka yang terlibat dalam menggamatkan tempat kejadian. KY, Aishah, Mama, Mazidah dan Jai. Lama tak hu .. ha .. hu .. ha .. dengan diaorang. Cuti panjang CNY ni, maybe? Eh .. Cuti panjang korang ni mana? Kita lepak KL je.Yeszzz !! Kuala Lumpur Ella yang punya! Eh .. over!!


17 comments:

susumanis said...

looks sooo delices the chili crab tu, lagi la baru terliur tgk AFC pasal chili crabs all over singapore, harus g cari wkn nih.. :)

Gadis Gingsul said...

akak,,,nak join lunch bole'k

POSH76 said...

sis tempat baru William ni leh tak kasi exact direction tingin la nak pi

Daddy Ziyyad said...

chili crabs tu mmg nampak sedap...

Daddy Ziyyad said...

cop, nak tanya, william ni kat seksyen bape?

Izan Ishak said...

kakchik....nak air kedondong asam boi tu! sedapnyaaaaa!

Chekgu Azrine said...

akak nih..buat saya terliuq aje.. semua makanan sedap2 belaka.. menyelerakan!!

ainnoraini said...

kat mana kedai william ni..nak jugak try mkn kt situ..

Shahazrin said...

bestnyer....

munna said...

sedap air kedondong tu KC... yg Aiman punya mcm best je

My Little Diary said...

sabtu lepas sy ada kat alor gajah...attend cousin's wedding..hehe
takder kena mengena...

diana said...

ketam...
sedapnya..
bulan ni tak makan ketam pun lagi..ekekek

Pok Amai-Amai said...

Mmg nak terjah kat tmpt baru nie KC! Hahahahah! No more warung hampir roboh! Tp bab nak bt tmpt oink! oink tu sgt menyedihkan...

kakyon said...

lama tak minum kedondong asam boi..terliur ni..mana nak carik?

Alin Marlini said...

sedapnyer butter prawn...
cuti CNY tak pi mana2 pun Kakchik..ddk umah tido...hehehe

alinac lover said...

Yong pernah try :-) sedap kan kc...

Lama kita x jmpa kan?? Rindu lah kat kc T______T

Peri PiA said...

sejak kenal fb,blog dah dgr dah org kate will i am ni mknan nya sedap n portion besar

nak cube la nti ;)