Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukit Gambang Resort City

Malam ke dua di Pantai Timur, memang dah plan awal-awal nak check in kat Bukit Gambang Resort City, nak bawak Aiman mandi-mandi meng 'hepi' kan diri. Bukit Gambang Resort City, hanya 300m dari Bukit Gambang Water Park, satu-satunya resort/hotel yang ada kat sini. I booked thru Agoda, Studio Room RM268, walk in rate RM298. Murah RM30 jer. Bilik besar tapi mengecewakan sangat-sangat sebab with that rate bilik dia 'very the basic'. Petunjuk arah Kiblat ada, Sejadah tak ada. Sejadah Travel pulak lupa nak bawak. Bengang, kan. 

Pastu service very bad. Long que kat Check In counter. Dekat sejam baru dapat kunci bilik. Dah la Lobby tu panas, aircond tak da. Kesian kita tengok warga emas dan anak-anak kecil. Owh .. BTW, i booked 2 rooms actually sebab earlier plan nak bawak Mama dan Abah sekali tapi last minit diaorang kensel tak dapat pegi. Abah nak balik kampung. Hurmm .. tak da rezeki diaorang la tu. But good thing, i managed to sell the room. Masa check in kita bagitau staff kat Counter tu, i nak jual one of the room, in case kalau ada orang nak bilik, please give my handphone no. Tak sampai 5 minit bergerak dari Counter, dah dapat phone call. Kesian adik tu .. Dengan anak lelaki 2 orang dalam 4, 5 tahun umur dia pastu wife dan anak sorang lagi tunggu dalam kereta. Memang rezeki kau dan aku, kan. Tersentuh hati bila anak dia jalan lompat-lompat sambil tanya .. "Kita dapat bilik ye ayah?" So kiut.



Malam ada FunFair depan Blok N2. Kalau korang stay sini, avoid la Blok ni. Bising derrr .. Funfair sampai pukul 12 malam.





Carribean Bay Suites. Ada 3 Blok semuanya ~ N1, N2 dan N3. Kita duduk N3.

Banyak aktiviti boleh buat kat sini


Macam la ada masa, kannnn. Hihi. 

OK. Kesimpulannya Resort ni tak berjaya meng 'impress' kan kita. Breakfast dia pun biasa-biasa aje rasanya. Kurang elemen "WOW" la kiranya. Pasni kita cerita pasal water park dia lak ye. Bye. Tima kaseh baca.


11 comments:

Mama Ema said...

seronok budak tu dapat blik kan...keluarga ema pergi san sewa homestay saja lagi puas hati..ema pergi pun sewa hotel kat bandar..time tu hotel sana agak penuh..

Scarlett O'Hara said...

Dah lama tak pergi menghepikan diri macam kak chik.Sibuk memanjang.

kakyon said...

waa..kakchik jln2 tak ajak..huhu

jeBateja said...

pehhh...dpt point sket lah resort ni erk....abis lah depa....ahakz

Mama Zharfan said...

lom pernah sampai kat sini..hopefully one day

sya_ira said...

rmai yg ckp gmbg water park tu xbest n xmenarik..btl ke kak??

Peri PiA said...

xpenah jejak sini lagi :)

Ibu Darwisy said...

mahalnye tapi bilik x secantik harga tu..boleh mcm tu..hehehehe

nazirah said...

wah2 bestnye bercuti !!

azila said...

btol kc...zla pon xrasa elemen wow nya bila dtg sini.plus kat kawasan lif pon xbersih sgt..heheh

Anonymous said...

xpi aka,akka dah g,tapi banyak comment kan,kte xtau system cm mne sbb baru buka kan,so xbaik ckp cm tu,esk2 org ckp kat kte pula,kalau salah ckp sory