Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kejutan Harijadi Kak Nani

Banyak perkara dan peristiwa best berlaku ujung-ujung 2011. Ceria dan meriah dan sungguh bermakna dan heppi gila dan "happening" dan salah satunya ialah Kejutan Harijadi Kak Nani. Eh .. ada berapa banyak "dan" dalam sebaris ayat tu? Ni dulu BM fail ke apa ni? Tihihihihi ...

Actually masa ke rumah Kak Nani di Hari Khamis Malam Jumaat menjelang hari nikah Liana Ezzana, me and Dr. Rozzana dah plan nak ke rumah dia Hari Rabu 28.12.2011 lepas kerja to have dinner with her. But things changed when i visited Kak Nani's family a day after The Big Day. Abg Zainal, husband Kak Nani cakap "Rabu ni harijadi Nani .. Y not kita surprise kan dia? Kita buat makan-makan sikit .. ajak Zana, Yanti dan famili. Kita bakar sate pastu beli kek. You let me know what i should prepare and i will try to get it done. Wahh .. cantik dan menarik idea tu.  So i said .. Let me check with them first and will get back to you a.s.a.p. sebab Kak Zana dan Yanti sokmo busy. 

Seperti biasa tugas kolling sana sini dan arrange itu ini was dedicated to me. Zana said OK. Yanti said ON. SMS and start planning with Abg Zainal cepat-cepat. Abg Zainal said I will bring Nani out lepas Maghrib .. then u all came .. set everything and once we come back >>>>>> SURPRISEEEEEE .. Hahaha .. That was the original idea.

I was worried actually. I was hoping and praying that everything will be smooth as planned cos i have a very limited time. There's a tender close on Thursday so Wednesday tu sure i kena balik lambat. Tak kira .. demi nak buat Kak Nani gembira akan ku fikirkan caranya. Luckily, if we always positive and have a good heart, Tuhan akan permudahkan segalanya. Tender berjaya ku siapkan .. Kak Nani pun berjaya kami raikan. Dan nasib baiklah kami ni duduk dekat-dekat. 15 minit sampai je dah boleh sampai BJ dari SU.

White Chocolate Macadamia Birthday Cake ~ I bought it during my Wednesday's lunch.

I was assigned by Yanti and Kak Zana to buy a gift for this beautiful woman. Hari Selasa aku pergi beli di 1Utama during my lunch hour. Phewwwww ... ligat otakku berfikir menyusun waktu dan strategi agar semuanya menjadi.

I bought the cake, Zana brought sate, Liana cooked the Spagetthi. Hafiz dan Imran contributed by preparing Apple Juice and Air Sirap Bandung.


Yanti bawak Cendol Bie.

Yanti and family dah siap pilih port menyorok. Jangan ingat terang tau sebab masa ni sebenarnya gelap gelita sebab lampu balcony kami tutup sudah.  Terang gambar tu sebab 'flash camera' ye. Masa ni kami dah ada "baik punya plan" dengan kerjasama anak-anak Kak Nani Tapi .. tapi ... tapii ... tapi  .. tapi ..

dan tapi ... 

Wahhhh .. banyaknya tapi

Kat rumah Kak Nani ada 3 pintu masuk. 1 pintu kayu ala Bali, 1 pagar besar dan 1 pagar kecik. We planned that Abg Zainal will bring her in through pagar besar but unfortunately, diaorang masuk ikut pintu ala Bali yang once masuk, terus boleh nampak Dining table kat balcony yang dah penuh dengan makanan. Kasut kitorang lagi. Mana sempat nak alih dah. OMGGGGG ..... OMGGGG .. apa lagi .. kelam kabut we ols melari dan menyorokkan diri.  Ada yang lari menyorok belakang tiang, myself dan Kak Zana pulak kelam kabut menyorok belakang 2 bijik Kerusi kayu Ala-ala Bali. Hahahaha .. kelakar!! 

Dan Kak Nani pulak sebaik je masuk off course la terus nampak meja yang penuh, kasut yang banyak dan Ehhhhh .. Ada orang la. Sapa ye ~ Camtu la skrip dia. Ingatkan nak surprisekan dia tengok-tengok dia dah nampak kita. Hihihi.

Suka tengok ekpressi wajah Allisya merenung Mamanya.

Kurang seorang. Hanis tak ada. 
Bukan suka-suka. She was outstation atas urusan kerja.

Kitorang yang excited lebih. Hihi.

Ini lah muka-muka yang bekerjasama dengan famili Kak Nani dalam Misi mensurprisekan Kak Nani di Hari Lahirnya. Menjadi. Memang menjadi tapi ... Ya Rabbi kelakarnyaaa .. It was fun and will be remembered forever. Yang penting hepi, kann kawan-kawan. I'm sure Yanti, Kak Zana dan Kak Nani senyum sorang-sorang sebaik sahaja membaca entry ini. Hihihi. Owhhh .. BTW, sila abaikan muka penat kitorang kat atas tu ye. Masing-masing baru balik kerja .. gitewww la rupanya. Hihi. Hurmmm .. OK lah. Sekian sahaja Entry Mengenang Hari Mengejutkan Kak Nani di tanggal 28.12.2011 untuk kami kenang di hari tua nanti. Bye.





24 comments:

Cikpuan rara said...

best nya bila ada org buat surprise party kat kite.hehehe.

last2 tersalah masuk pintu daaa.

Izan Ishak said...

hebatnya kejutan dari KC dan kawan2 utk kak nani. sure kak nani happy sgt ada kawan2 camni kan... kenangan akhir thn yg manis utk dikenang!

nyanyisunyi said...

ish! bilalah akak dpt surprise mcmni...betul2 happening kan...

sedutzone said...

ermmm...suka dengan kejutan... jgn org kena kejut tu ada saket jantung sudah

Melati Qistyna's Mummy said...

Sporting nye hb Kak Nani... Selamat hari lahir buat Kak Nani....

AzNuRuL AzMaN said...

warghhh...menangis hanis tgk gambar2 ni..T___________T

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bila la D nak dpt kejutan mcm tu ye...hehehehe...boleh pulak buat permintaan ye....

ainnoraini said...

Mesti sedap kek tu kannn...

Dalila Hamid said...

kak nani mesti terharu ka dpt kejutan dari KC dan kawan2 ye..best!

munna said...

seronoknya...happy belated birthday buat kak nani yg cantik

Suara Kalbu said...

Happy Belated Birthday Kakak Cantik. Best ada kawan-kawan macam ni hihih

mama aini said...

KC..mesti nani gembira diraikan begitu..bertuah dia punya kawan2 spt KC..`hepi belated bezday buat nani rostam`..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Happy Birthday Kak Nani.. Haritu ada jumpanya di NAPBAS mmg gojessssssss sangat sangat =)

susumanis said...

lucky kak nani to hv fren as nice as kak ella :)

Tina Othman said...

wah bahagianya bila diri disayangi kan

NaniRostam said...

Assalamualaikum..

terima banyak to all my darlingz...terharu di rai begitu....sedang sang suami berjanji akan bawa ku celebrate besday oleh kawan cinanya...aku pun percaya...kunun-kunun nak celebrate kat hotel 5 bintang...sedang memakai bedak fundation tak siap dalam kereta tiba-tiba dia kata kawan dia nak datang ambek kami di rumah...berpatah balikla kami..maka kufikirkan akan kusambung mekap sekejap dirumah...ghope-ghopenya...diraikan dengan muka tepung gomak begitu...tambahlah kelakarnya malam tu.....

miya said...

bestnya,, :)

miya said...

bestnya,, :)

yana halim said...

hepi besday kak nani. Semoga terus menjadi ibu cemerlang. :)

suri solehah said...

untung k.nani ada kawan cam KC....mesti seronok,,rasa dihargaikan

Chekgu Azrine said...

untung kak nani ada org buat serprise bday party.. bestnya!!

Cik Ina Do Do Cheng said...

2 sahabat baik in maintain cun, semoga sahabat kak chik nani rostam dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.paling penting maintain cun : ) happy besday tu nani rostam ye

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

camnerlah rupa kak nani ek masa tu..hehe

sarah said...

ala bestnyer ada orang buat suprise partykan...sapa la nak buat kat saya nih...mesti i teruja..