Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Philea Resort & Spa, Ayer Keroh, Melaka

Philea Resort & Spa, 750m dari Tol Ayer Keroh. Our home for 1 night during the Insight Blogger Test Drive Progamme, fully sponsored by Honda (M) Sdn. Bhd. Tqvm Honda for bringing us here. Philea .. philea .. sedap nama resort ni, sesekali tersasul menyebut Filla. Hihihi.

Baru lagi resort ni. This is what we should consider when booking a hotel ~ Hotel baru. Mesti furniture 'Up to date and trendy', kan.

Bilik saya 3009. Wahhh .. banyak 'ong' itu number.  

Macam ni la rupa bilik kami .. tapi ini bilik orang lain.. bukan bilik saya. Tengok tangga yang dibina dari 'Railway slippers'. Keseluruhan binaan bangunan berdasarkan dari sumber alam semulajadi. I likeeeee ...

Philea have Sauna, Gym and Spa too. Rugi kita tak cukup masa. Kalau tidak sure kita 5, 6, 7, 8 sorang-sorang kat dalam tu. Haha.

Masuk je bilik .. WOWWW!! *Masuk Hybrid Woww .. masuk bilik Woww .. berapa banyak Woww daaa .. * Tapi .. tapi .. nape katil dua? Kita nak katil besar walau tido sorang-sorang sebab kita lasak .. kita tido pusing 360 darjah!! Hahaha .. jangan percaya sebab sebenarnya kita penakut. Kita penuhkan katil sebelah dengan baju dan beg sebab dulu mak kita cakap kalau katil sebelah kosong, nanti ada yang tumpang. Kahkahkah .. memang dasar penakut kau ni ella. 

Dinding bilik air dari "Sand stone." I likeeee ..

Yang ni kita suka. Kita jarang guna sabun dan shampoo yang disediakan oleh hotel sebab kulit kita sensitif but this time i try sebab i discover a cengkih's smell in the shampoo which makes me excited to try. Best!!

Pintu bilik air ala-ala rumah zaman dulu. Tetiba rasa nak bawak balik pintu kayu yang cantik ni*macam la boleh*. Hihihi ..

Hair Dryer and Weight Scale for Beauty Concious. Seterika untuk 'iron' baju*kalau rajin* and Coffee making facilities for coffee lovers like me.

Look at the partition yang memisahkan ruang tempat tidur dan bilik mandi ~ Dibuat dari kayu hutan ..juga sumber alam semulajadi. Nice!!

Duduk di balcony layan kopi sorang-sorang bertemankan angin sepoi-sepoi bahasa sambil buat entry ini. Bilik kita sebelah atas. Teruja dengan pemandangan dari atas sebab cantik sangat. Tenang, hijau dan damai. Orang sebelah tido kot time ni? Senyap sunyi bilik dia.

Tengok lampu dinding tu. Sungguh tradisi, kan. Tengok jugak pintu, almari, partition ~ semuanya dari alam semulajadi. 

Philea loves nature. Even ada 'swimming pool' yang airnya semestinya berklorin, kolam dari air semulajadi yang sejuk dingin pun ada juga. Best .. memang best. Misz-Ella suka!!*sambil berangan nak duduk sini lagi ~ mcm la kaya* Hihi.

 Bayangkan anda berada di tempat ini. Ditemani bunyi alam semulajadi .. bernafas dalam udara yang segar, bersih dan sihat. Rambut panjang mengurai diterbangkan angin sepoi-sepoi bahasa .. tubuh diselimuti embun dingin di pagi hari. Bayangkan .. Wowww .. rasa tak nak balik rumah sendiri!!! Hihihi.


U want to know the price? Check Philea's website for special online rate.


I discovered this beautiful path during my morning walk the next day. Rugi tak bawak sport shoe or else i can jog and enjoy the fresh air.


Last but not least, Misz-ella's blog was brought to Philea by Honda (M) Sdn. Bhd. during the Insight Bloggers Test Drive. Terima Kasih Daun Keladi .. Esok-esok bawak la kita lagi. Hihi.

19 comments:

POSH76 said...

bess2 nanti leh terai

Pok Amai-Amai said...

Philea Resort...mhl tuh!

Tina Othman said...

cantiklah kc hotel tu, tak mcm hotel, nak kata resort pun ye kan, hihi tina pun tak suka pakai syampoo atau shower gel hotel, tak tau napa, kalau travel mesti bwk sendiri toiletries

susumanis said...

very the nice but for me a bit pricey loh..lol

el said...

cantek lah otel tu kc
el pun dok wow2 dr tadi tgk pic2 tu hahahaha
sure mahal ni kan..beruntung kc dpt free :)

eyndayusoff said...

Teringin jugak nak stay kat situ :-D

qemaishak said...

Tengok gambar pun dah terja ni kakchik..tapi mahal huhu

MamaYatie said...

memang wow tmpt ni..mahal tak KC ratenya?mesti best sngt kan..

azian said...

memangggg wow!!!!!
bila laa nak merasa duduk kat sini kakchik....huhuhu

Kakcik Seroja said...

Tengok rekabentuk bangunan resort tu, teringat pulak kakcik pengalaman di Kinabalu Park... alahai, rindunya nak ke sana lagi. :)

Hanis Azla said...

cepat aje saya klik link philea tu.. mcm byk duit sgt.. he..he.. tertawan egn tempat tu kak..

Amy Syaquena said...

menariknya tempat nie kak , kena cuba stay sekali nie..

Fazreen said...

nah 800 pergi dok sana lagi

Suara Kalbu said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....santeknya tempat ni Kak Chik. Konpom mahal nih... huhuhu

liyana said...

bestnye dapat pergi sana..free lagi kan?

jeles2!

Alin Marlini said...

bestnyer kakchik..hati melonjak2 nak ke sana nih..hehehe

~miss ieza~ said...

waaaa.. bestnyer kak! cantik la..

Kujie said...

bukan nya 5 minit, 10 saat je agaknya..hahahaha

xcited giler kita, ingat ke nak naik buggy tu pusing belok sana sini, rupanya sekali henyut je... dh sampai

Peri PiA said...

ya Allah!pia penah gugel resort ni cantik sgt

semoga dpt gi 1 hari nti,Amin ;)