Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Honda Insight Bloggers Drive ~ Day 2

Bangun pagi dari tidur yang sangat lena sambil feeling ala-ala "Sleeping Beauty" walhal tido sorang-sorang dan dikejutkan oleh bunyi "alarm" dari henfon cap Ayam.  Tetap rasa segar walaupun celik mata pukul 6 pagi sedangkan yang lain-lain masih lena dibuai mimpi. 6 pagi? Itu biasa. Wake up fresh, take a hot shower, pack all my things and ready for a morning walk ~ That's what i did on the second day. Dah puas merayau sana sini, tengok itu ini i join the rest for morning breakfast. Lepas breakfast, kitorang dibenarkan jalan-jalan sambil berfotografi dengan kamera sendiri. Jom tengok aksi Blogger-blogger pilihan Honda (M) ni ye.

 Blogger Ujang dengan aksi 'orang ringan.' 

 Isacc Tan. 
Nice guy. He is fun. Tak boring borak dengan dia.

 Ben dengan aksi orang kuat Malaysia.

Lepak jap lepak atas tangga Banglo tak berpenghuni. Gambar pinjam dari blog En. Amir. Actually i dah lama baca blog Denaihati. Seperti biasa, blog-blog bersih dan berhemah is always my priority.

14 Bloggers chosen by Honda (M) Sdn. Bhd. for Honda Insight Bloggers Drive Awareness Campaign - gambar dari FB Ben. Dari belakang :~ Nik dari blog aku stress giler, Kak Jie dari Kujie2KenAnna Chew, RebeccaAndrew, Abg. Mat Noor dari melayu kini.


Dari depan :~ Ujang ~ Erti Kehidupan, Tuan punya blog DenaihatiFazreen, Hahaha .. misz-ella la tengah-tengah tu*huhu*, Michael YipIsaactan dan sapa yang tak kenal Ben Ashaari, kan.

OK. Bersedia untuk memulakan our 2nd day Bloggers Drive. Masih memandu Kereta No. 3 and i'm the first driver. At this time, Insight sudah semakin Ella's Friendly. Makin selesa dan suka dengan dia.


During Driver Switched Stop 1

Tetiba ter feeling "Mak Datin" duduk belakang. Weeee ..

Sweeper Car kereta paling belakang. At one time, i lost track. Leka sangat bersembang ingatkan ramai lagi kat belakang rupanya i paling last. Tapi tak apa .. Sweeper sentiasa ada bila-bila saat dan ketika.

We were here on Saturday, January 14th 2012.

Antara blogger bertuah dipilih Honda (M) Sdn. Bhd.

Wowww .. Nice blue. 
Don't u think it's supposed to be green, Joey?

Western Lunch at Thistle, Port Dickson. 
Nasib la kalau ada yang tak kenyang. 




After Lunch kita ada "Win, Loose or Draw Game" ~ Alah .. main Lukis dan Menang guna bahasa Isyarat tu la. Keputusannya :- Mula-mula seri dengan group Rebecca, En. Amir dan Nik tapi kalah during the final round. Alalalala .. Amazing Pace on the 1st day pun kalah jugak. Owh ya .. FYI .. Amazing Pace ialah permainan dimana 3 orang Blogger di dalam satu kereta dikehendaki memandu Insight secara berhemah. Keputusan berdasarkan kepada "Kereta Yang Paling Jimat Minyak". Kalau dah Ben, Ujang dan Ella dalam 1 kereta, ko bayangkan la camana kitorang tekan minyak. Patut la kalah. Hahaha.

Lepas makan, mari sambung perjalanan dari PD ke Jaya One melalui Highway. Yeayyy .. boleh rempit. Hihi. Sampai di Jaya One hampir jam 4 petang untuk acara "Closing the event". Fuhhh .. lega. What do u feel about the Event? For me, "best". Everything were taken care professionally by the Team. Keselesaan, ketepatan masa, makan minum, tempat tinggal, jalan-jalan yang dipilih .. semua best. Good job Honda Team.

Closing Speech by Mr. Akkbar Danial of Honda (M) Sdn. Bhd. at The Bee, Jaya One, Petaling Jaya.

Taking photo with the Honda Team.
Tengku Izan Ley, Nazirah, Iris, Mr. Kawama, En. Akkbar Danial and Jordhatt Johan. TQVM Honda for giving us the opportunity. After spending 2D/1N quality times experiencing "The New Way of Thinking" saya telah bersedia untuk berkongsi dengan anda semua apa kah Hybrid dan bagaimanakah rasanya memandu Insight. Nak tau bagaimana? Kita jumpa di Entry seterusnya. Menarik. Something new. Untuk kita .. untuk dunia. Tunggu ye.



16 comments:

Gadis Gingsul said...

nice info,,,akak okey driving,,,,heheh

alinac lover said...

huaaa suka honda jugakkk

laskar pelangi said...

seronoknyaaaa:)

susumanis said...

best la kl bole join nih..hehe

Mama Ema said...

pernah pergi ke thistle resort PD kat sana

gadisBunga said...

'Seperti biasa, blog-blog bersih dan berhemah is always my priority.'

adakah termasuk belog saya jugak wahai kakchik...? heheh~

suri solehah said...

KC mmg ala2 mak datin dah gitu hehe

JunAina said...

Bestnya KCE...pengalam yg jarang2 org lain dapat.

Shahazrin said...

huhu..best la.. enjoy jer..

Ellen said...

Wah...Kak..ruginya Ellen tolak offer ni..kalo tak dah jumpa ngan Kak Ella...hehehhee..best giler ni...

Ardini Humaira said...

bestnye KC dapat pengalaman cemni.. bila la dni nak merasa.. huhu.. kena dok KL dulu gamaknye

el said...

ha caner..dah order seketul ke kc hehehe

Mak Lagenda said...

Wow..!! KC pun join gak honda test drive nih yeh!! Musti sonok jumpa blogger2 lain kan

Kujie said...

kak jie dah buat entri tu..rasa mcm ada banyak nak dikongsi, tapi jarang post entri panjang2 ni...rasa kekok pula

Peri PiA said...

bestnya peluang ni

untung jadi blogger terkenal :)

AdminStressGiler said...

kak chik..mintak copy gambar yang kita ramai2 tu boleh tak? saya xde r gambar tu.. kenangan tu.. hehe