Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mandi ler ..

Uishhhh ... sungguh la mahal kos memandikan sebijik kereta CRV.  Biasanya anakanda Aiman yang rajin mandikan CRV ni tapi kala badan kepenatan, mari kita mandikan CRV di salunnya.  Phewwww .. melayang RM15. Hihi.

I love my car so much. Thot of changing it but so far tak jumpa lagi yang seperti 'dia'. Tak besar, tak kecik, sederhana. Tinggi dan ada 'safety'. I really can rely on my car. Nak buat mobile business? Sangat la sesuai sebab bonet dia besar. Air naik? Banjir? Jangan risau .. redah aje. Sayang gila kat dia. So, rancangan untuk bertukar kereta hanya tinggal rancangan hingga kini till i find the most suitable one to replace my existing CRV.

17 comments:

Huda said...

kak, saya juga suka CRV..tapi belum mampu milik lagi, hehe

Ati Masrif said...

alahai..ella crv ni keta impian
kita sejak dulu..

hingga ada 1 kes ..mimpikan keta tu
then cite dgn kawan ..kata kat dia
dah mcm dekat je rasanya car tu dgn
kita..

sekali member kata ...iyalah dekat
nak kena langgarlah tu dgn crv...huwaah!

Pok Amai-Amai said...

CRV bukan kete mampu milik la KC! Sy pun suke SUV tau!

SYANI said...

Kereta idaman hasben saya tapi buat masa ni belum mampu lagi. Insya-Allah satu hari nanti..

kakcik said...

Dulu adik kakcik pakai CRV tapi sekarang dia tukar pakai Wish. Adik kakcik yang seorang lagi, dulu pakai City, sekarang tukar ke CRV. Kakak diaorang je yang tak ada kereta - tumpang kereta suami je. ;-)

kakcik said...

Kakcik mengidamkan Alphard! (mimpi je la...) :)

Melati Qistyna's Mummy said...

Ugh kakcik, alphard tu gedabak nau, tp kalau anak ramai, balik kg, mmg selesa...


Luar dlm ke rm15 tu kc?

Mak Lagenda said...

Mak pun suka bila kereta bersih suci tapi SANGAT TAK SUKA bila kena tunggu semasa ia dicuci..Hihihi

yana halim said...

suka jugak CRV....dalm perancangan untuk memiliki. Semoga dipermudahkan rezeki....ameennn...

susumanis said...

KC..keta mandi sekali 15 inggit..tu la kt kl ni semua mahai kan..tapi suka sgt keta lps mandi..wangi dan bersih g2 :))

puanbee said...

aik memang mahal tu , sy buat di ampang baru RM7 ..kehkehkeh ..

Izan Ishak said...

kereta idaman kalbu juga ni KC... tapi blm mampu nak miliki lagi.

syok ye si CRV tu mandi snow...

Ardini Humaira said...

waaa syioknye dia mandi.. kete hubby dni mandi last week pastu kotor balik sebab ujan 2 3 hari ni hehe

Faten Rosli said...

teringin naek CRV kak chik lagi.. rindulah.. hehe.. ;)

JunAina said...

Mengintai2 Honda Stream...berangan jelah... Tapi CRV pun best gak.

Myra Jay said...

MPV memang kereta serba boleh..

Hope 1day dapat pakai gak sebijik ;)

NaniRostam said...

Ela kalau nak tukar CRV model baru anytime kot.....anak sorang gaji dah lepas 4 amgka tunggu apa lagi...