Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hidup Kena Kuat

As times goes by saya belajar banyak perkara dan yang paling berkesan dan nyata dalam diri saya ialah "Saya kena kuatkan diri". HIDUP KENA KUAT. Yeayyy .. 

Kuat bukan bermakna saya boleh angkat 10 tan punya lori.  Cukup lah lelaki sasa badan ketoi-ketoi buat kerja-kerja camtu ... perempuan anggun macam kita semua perhati dan supervise sahaja. Hahaha ..

Kuat bagi saya bermakna kuat minda, kuat semangat, kuat jatidiri, kuat fizikal dan kuat makan. Ehhh ..  kuat makan jangan sebab bakal merana kita kalau 'over'. Yang last tu jangan follow ye kawan-kawan.

Salah satu yang berjaya saya kuatkan ialah otot-otot muka. Saya rasa otot muka saya makin kuat dan ketat hari demi hari. Nak tau bagaimana? Hurrmmm .. esok-esok la kita cerita sebab Entry ini adalah bersifat motivasi diri bukan 'Beauty Tips'. So kawan-kawan mari kita Kuatkan Minda untuk menjadi insan yang lebih berkualiti hari demi hari. Improve ~ Bukankah itu azam dan impian kita semua? Jom ..

BTW, Selamat Berhujung minggu, kawan-kawan.








13 comments:

Gadis Gingsul said...

Keep Fighting akak....

laskar pelangi said...

yew kakchik!:) kita kena kuat..

oh yeahhhhh!!

fighting~~

missSenget said...

nak jadi kuat gak..

tapi akhir2 ni mcm lemah laa kakchik..

camne ni..?

Izan Ishak said...

ye kak chik...mari sama2 kita jadi kuat dan penuh semangat!

*Nor`Aine n Nor`Ainun* said...

betull..mmg kena KUAT,
hidup penuh cabaran!

bagi la petua tu...=))

hepi Weekend,
salam kenal...=))

akuzle ayu said...

ingat KCE nak wat tutorial ketatkan muka td...hihikkk...

akuzle ayu said...

err..lupa plk KCE weh.. kalo nk cepat updet psl gath, save ler no hp sy then sms sy. baru bole nk fwd jemputan anytime...hihihihi

Mama Zharfan said...

memang we got to be strong...
muka kc nampak awet muda as usual :)

Nadia Abdullah said...

nih le masalah den...arini berapi2 smgt...esk da suam2 kuku..lusa start merabam haha

diana said...

kita pun nak jadi kuat macam kakchik.>:)

Daddy Ziyyad said...

seperti biasa, saya makan chweing gum utk senaman muka...hahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

Kc buat senaman kagel utk muka Kah? Hehehehe

Chekgu Azrine said...

kak KC stil nampak ageless sesangat.. cepat2la bagi tips kak KC.. hehehe