Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Dimana dia bulan hadapan?

Jiwa kacau entah apa-apa. Eleh .. bukan serius mana pun sebenarnya tapi disebabkan minda macam-macam ada .. ambek kau tido malam semalam lepas jam 12 malam*1 pagi lerrr ..* Bangun tetap 6 pagi macam biasa.  Dah habis main masak-masak .. hantar Aiman gi sekolah segala .. terus ke tempat kerja. Sampai ofis buat final check cepat-cepat sebelum Dokumen Tender cantik siap berjilid dibungkus dan 'seal' . Bismillahirahmannirahim .. Moga ada rezeki kami tahun ini. Amin.

Muka penat stress kat opis pukul 7:30 malam Khamis hari Rabu. Aku kan .. kalau minda terlalu penat dan jari-jari halus mintak rehat .. aku "Take 5" sekejap. Kalau tak "online" sekejap aku ambek handphone pastu ambek gambar sendiri. Kahkahkah ..  Kelakar!! Jangan tak tau .. Ambek gambar sendiri cara aku untuk 'stress release' ye kawan-kawan. Pastu tengok gambar senyum sorang-sorang .. OK .. minda dah tenang .. baru la boleh sambung kerja semula. Senyum sorang-sorang? Senyum sorang-sorang? Ko senyum sorang-sorang eh Ella?  Ko gila ke sawan kamera? Kahkahkah ..

Pastu Butang dan Kakak Cool turun 'floor' aku. Biasa le Butang ... dia penuh dengan lawak bodoh tapi ceria. Terhibur beb dengar lawak pagi dia saat jiwa kacau ni.

Khamis lepas aku pergi tempat ni. One of the question mark in my head .. Mungkinkah Aiman berada di sini bulan hadapan? Susah derrr  ai nak plan apa-apa selagi tak dapat jawapan dari pihak sekolah. 

Kalau rezeki Aiman disitu, pasni Mama akan ke salun sendiri. Jimat le duit sikit sebab pasni cuci satu kepala jer tapi .. kalau bertemankan Aiman Mama lebih bahagia. Nak harap Abah teman Mama? Elehhh .. dia bukan minat pun tempat cenggini. Tempat-tempat kaler 'ijo' dia suka lerr ..

Pasni mama kena biasakan diri ke Car Wash atau cuci kereta sendiri. This Gold CRV will miss your touch, dear. sob .. sob .. sob .. *Macam la keta boleh nangis* Hihi.

Hurmmmm .. lambatnya 13hb. Tarikh aku disuruh meminta jawapan. Eh .. OK lah. Got to go. Sian korang kena baca Entry ding dong entah apa-apa ni, kan. Entry ni sebenarnya aku buat Khas agar satu hari nanti Aiman boleh kenang betapa gundah gulana hati Mamanya menanti jawapan masa depannya.  Eh .. jap jap. Ada ke orang baca? Ada ke? Ke aku yang syok sendiri jer? Hihihi.





24 comments:

Daddy Ziyyad said...

semoga Aiman berjaya kakchik, saya doa kan...kalau masuk situ pun, bukannya jauh sgt, kole kangsar aje..hehehe..sejam setengah dah sampai ..boleh selalu lawat..:)

Ati Masrif said...

nape pilih situ ella
kan teknik dekat rumah ella ada
anak kita dulu teknik juga :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

doaku moga berjaya buat aiman. pasni pasti byk entri sis rindukan aiman klu aiman dah tak duduk kat depan mama dia lg

Shahazrin said...

sedey..semoga aiman blajo rerajin..

kasihibu said...

semoga aiman berjaya
sedih nak pisah dgn anak kan?
sya berpisah dgn ika pun terasa sayunya
takut dia rasa kita tak sayang kan dia...

Izan Ishak said...

alahaiii kak chik.. sayu pulak izan tetiba bila baca entry ni. yelah... masanya akan tiba jua kalau aiman ditempatkan kat sekolah tu kan...

doa izan moga aiman berjaya selalu tak kira di mana dia berada...

munna said...

wah..bodyguard KC nak pergi sekolah jauh ye... doakan terbaik buat dia

Huda said...

kita baca jer entry ni, :) semoga aiman terus berjaya ye kak

Mak Lagenda said...

Aiman mohon sekolah teknik ye KC?? Akan berulang atau tinggal di hostel??

Hurmm..klu tinggal di hostel, haihhhhhh..KC akan merasai kesunyian seperti mak ni lah!!

Mak ni, ada ampun jugak lg sbb masih tgl 2, KC?? Huhuhu.. * Advance tolong nangiskan utk KC*

yana halim said...

mesti la ada yang baca kak ella. Suka baca2 kat sini. Semoga Aiman berjaya di dunia di akhirat. Hati seorang ibu mmg mcm tu kak. :)

eliyaezlinalias said...

jauh nyer aiman nak pegi...
pesaipe x amek teknik yg dekat2 jek cam smteknik klang ke..??? eheheheh

Anonymous said...

sy bca.. always bca blog k.chik nie.. suke..hu2.cantek stle rmbut akak lam entry ni x mcam dlam btandang ke mjlis liana.rmbut akak sngat hdoh kat mjlis tu.but i think black hair suits u more..he2.psal nk antar ke asrma, ok klo dah bsar umur 16.. at least dh pndai jga dri sket2.. tp u need to take risk coz usually dak laki yg lpas dok hostel, usually their prgai akn brubah n ade yg mcm xsma like d old person..

azian said...

kak....
aiman nak masuk teknik ke???
wahhhh....ckp kat dia, acik cute kim salam, suh dia amik pertanian, nnt boleh masuk sini amik diploma perladangan...heheheh...ntah nak ke dia....huhuhu

ieda said...

semoga berjaya aiman ;)

azieazah said...

Kalu dah duduk asrama, boleh ulang alik tiap bulan. Seronok tauuu...!

MamaYatie said...

kalo dah terpaksa redha jer la KC..ut kebaikan aiman juga..walaupun mama sodih..wuwuwu

LadyBird said...

salam akak..

lama dah lady x jenguk sini..

lady doakan agar akak sihat sokmo..

akak.. mcmn akak tdo lewat leh bgn awl ek?

lady kalau lewat sikit tdo hbs bgn pun dh dekat nak masuk office..

Pia said...

"kalau aiman pegi...sedih2...sementara nak biasakan diri jer kc..smga aiman berjaya dlm apa sj bidang yg dia pilih.."

mama aini said...

assalam KC..semuga aiman berjaya ke sekolah teknik K/kangsar tu..ank mama dulu belajar kat sekolah teknik,bila masuk u ambil engineering,senang sbb dah ada basic waktu sekolah teknik dulu..ank mama pun seorang sahaja. mama tahu perasaan KC,demi masa depannya kita terpaksa merelakan !!..hu2x..

ummi_khalish said...

huhuhu....jangan sedih2 kak....semoga aiman berjaya memasuki teknik...kchik@ella jgn sedih2 tau...

eMMe said...

kak chik, tgk muke kak chik skali imbas cam Nurkhiriah, betol tak? ada tak org ckp kak chik gitu? hehehehe....

Lelaki Ini said...

suka g salon..
dapat cuci2 kepala

Queenie said...

best apa baca entri ding dong org cantik hehee

Melati Qistyna's Mummy said...

Ada... Abby tetap baca...hehehe

Btul kta daddyziyyad tu, Kk bukan jauh no dr SB, hehehe