Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Buka Dada

Kalau ai ajak Buka Dada macamana?
Nak tak? Rela ke tidak? 
Whattttt ???
Buka dada ??
Misz-Ella ajak readers buka dada? 
Dah gila? 
Kahkahkah .. 
Jangan percaya
sebab Misz-Ella belum gila.

Sebenarnya 'Open your Chest' adalah istilah yang sering digunakan oleh Tenaga Pengajar di Pusat Kecergasan dalam salah satu dari rutin senamannya. Buka Dada dalam bahasa kita 'Open your Chest' dalam bahasa Inggeris. Tak da kena mengena dengan bukak butang tunjuk dada tapi merujuk kepada kaedah senaman yang bertujuan untuk menjadikan otot-otot dada lebih tegap dan seterusnya dada menjadi lebih bidang. Hurmmm .. gitulah Cerita Tentang Buka Dada atau Open Your Chest ~ ayat yang sering kita dengar di Pusat Kecergasan dalam menjalani rutin senaman. Sekian. TQ baca.

12 comments:

aimaniman said...

biasale, org kita bab bahasa inggeris ni terlopong sikit, semua nak translate bulat2 sbb tu makna pon berbeza...

susumanis said...

buka dada nih x la buat kita imagine ke situ tapi kalau buka baju yee..hehehe

kakyon said...

KC..buka dada, buka minda kena seiring.susah kalau tak nak buka mata kan?
Aiman apa khabar..dah masuk sekolah baru ke?

Queenie said...

kih kih kih...taktau nak komen apa..

ada2 jer ella ni...

eelobor said...

hehehehehe...... terbuka minda jap

delarocha said...

oic

delarocha said...

oic

ieda said...

saya juga biasa dengar ayat tu kak ;)

diana said...

BUKAK BURTANG TUNJUK DADA DEPAN CERMIN SORANG2 BOLEH TAK KAKCHIK??EKEKEK

Azian Elias said...

heee...melawak yee...

Pok Amai-Amai said...

Kihkihkih! Suka tau otak nie nak kuning je...

=p

MamaYatie said...

slowly nak ikut jejak langkah kak chik ni..tp sekali seminggu jer..tu jer termampu sbb anak kocik lagi..huhu