Wednesday, May 18, 2011

Mulakan hari dengan makanan

Hari-hari mesti nak kena fikir pasal makan. Makan pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam. Kalau kita bijak menyusun waktu makan kita, InsyaAllah sehat sejahtera. Tak da masalah angin banyak dalam badan dan asyik 'burrrrrpppp' je. Hihi. 

Ni entry tentang makan tengahari minggu lepas dengan Kak Senah, my assistant kat Madam Lim Restaurant, Tesco Menjalara. Dia half day. Elok dia nak parking keta, ai pulak tengah 'on' kan engine keta. Moh le kita makan Kak Senah, tak yah la rajin sangat 'lunch hour' pun nak keja ~ Lebih kurang gitu la kata-kata kita kat dia. So, marilah kita pegi makan ber 'driver' kan ai. Hihi.

Mix Paprik Set Lunch ~ Kak Senah punya. Licin dia makan tau. Hihi ..

Air apa entah Kak Senah minum tapi tersangatlah sedap rasanya

Kak Senah, my assistant. Waaaa .. Kak Senah udah kurus. Dari 80 lebih ke .... sekarang. Dia menurunkan berat badan dengan mengambil pendekatan yang ai selalu pesan ~ Berpada-pada, jgn over. Good job Kak Senah!! Hihi.

Ginger Chicken Lunch Set - yg ni ai punya. 

Ice Blended Lime with Grape jelly kot rasanya ni. Ai punya ni tapi udah lupa namanya. Alahai .. cepat beno lupa. Sah dah tua!! Hahaha ..



21 comments:

Pembawa_Wacana said...

Amalkan makanan kesihatan kan Kak Chik....

Saya amalkan banyak minum air kosong jer....:)

Innanie | Ariffin said...

kc ni... jeles ai tgk mkn sedap tu~ tang air tu!! fffuuuuuh

munna said...

kak chik dah lapor ni... lambat lagi ni nak gi lunch

Tina Othman said...

sedapnya..share lah tips kc cmana nak turunkan berat dgn cara sihat

eliyaezlinalias said...

ni maleh tgk nieee...
kan da lapoooooooooo~~~~isk!

risa said...

hehehehe...seronoknye keja kat KL
senang je nak cari makanan..huhuhu
nak jadi assistant akak boleh?

Mawar Putih said...

wah.. kak cik bila kita nak g makan2 ni.. hehe

p@kcikLie said...

jamu mata pon dah kenyang....tggu bila la blog/It equiptment boleh keluarkan baunya sekali...memang gempak kan!

singgah selalu dari PCL.

makdara TERdiva said...

KC..saya rasa saya dah gemuk la..huwaaaa..ke baju putih saya tu yg buatkan ilusi lagi besar?? huahuahua

Farah Shamsudin said...

waahh.. ice blended tu yg farah tak tahan tu kak..

kakyon said...

nak ajak kakchik makanlah..hujung bulan free tak?

Liza @ Adzriel AB said...

laparlah kak chikkkkk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

aduhh lapar lak tgk gmbr2 ni

EZAN IDMA said...

ni yg buat lapo nih aduhhh

Izan Ishak said...

terliur sekali tgk makanan tu kc~

alinac lover said...

sedap2~ nk try lah~

Myra Jay said...

Sedapnyer tengok, dah meliur ha.. :)
Tp betul ckp asst akak tu, nk mkn kena berpada2..hehee


Jom Cuba "Ayam Goreng Rempah…"

Ct Arina said...

pehhh menambahkan kelaparan ni T_T

azila said...

ok..malas baca entry ni.org pantang kena mkn ikan bakar jer..huhuh

Peri PiA said...

gulp,jambu je lunch tadi hihi

Mama Likha said...

ohhh ns paprik ! ingtkan japanese food mula2 tgk td KC... hehe kim salam kt kak senah yer :)