Thursday, May 26, 2011

Tak pernah boring

Heran bila sesetengah orang merungut tak sudah tentang boring dengan kehidupan dia. Ai heran sebab ai tak pernah boring. Bersyukur sgt-sgt dgn apa yg kita ada dan perolehi hari ni.

Punya keluarga .. walau tak besar tapi dah ada
Punya harta .. walau tak berada tapi seadanya
Punya sahabat .. walau tak ramai tapi 'sentiasa bersedia'
Punya kesihatan .. walau tak 'perfect' tapi Alhamdulillah kepada 'Dia'
Punya kerja .. walau penat dan stress tapi rela dan redha.

Yg penting ialah kita ada positif mind. Jangan cakap la tak penat. Mana ada hidup yg senang? Memang tu perjanjian kita dgn Tuhan, kan? Menjadi hambaNya untuk diduga. Penat, stress, susah, sedih ..  tu sume warna warni kehidupan, memang tak boleh nak elak dah. Tapi .. with positif mind, sume benda-benda ni boleh kita atasi. Watever challenge in life .. take it positif. Rela, redha dan redah aje. 

14 comments:

forever love said...

sokong kc.. mana ada kehidupan nie boring.. sebab die rasa banyak masa terlebih.. sepatutnya isi masa kosong tue dengan benda berpaedah

diana said...

betul tu kakchik..
kita pun selalu jugak baca kawan2 yang bosan..
padahal ada kawan2..ada anak,ada suami..ada tv,ada radio..'
heheheh...

RaNiA said...

suka dengan semangat dan sikap positif KC...harap saya pun sentiasa begitu..;-)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

betul sis..dan adik pernah wat entri psl boring ni juga dulu2

munna said...

bersyukur dengan kehidupan sekarang ni...

eelobor said...

yer saya amat setuju. kita tak akan terasa boring dan akan merasai kemanisan nikmatnya apabila kita sentiasa bersyukur kepada-Nya

kakyon said...

buat sebolehnya..terima seadanya..sentiasa bersyukur.

Farah Shamsudin said...

betul tu kakchik.. bersyukurlah seadanya..

sarah-najwan said...

ambo bersyukur dgn kehidupan ambo skrg..alhamdulillah..

norh said...

like.. like.. like.. :)

risa said...

kakchik..saye boring ngan dunia IT
adehhh...adoyaiiii

Izan Ishak said...

izan setuju kc... kalau ada yg bosan dlm hidup, umpama dia tak bersyukur dgn apa yg ada kan... ingatan utk diri sendiri jugak ni~

Kak Aya said...

ye, kita kena bersyukur dengan rahmat yang dah diberikanNya kepada kita..t.kasih dengan nasihat Kak Chik ni...

cik bahulu oren said...

btol ckp akk tu
yg pnting apa kita buat kena ikhlas
apa yg kita ada kena besyukur :)