Sunday, October 23, 2011

Bukan Santai Sabtu

Santai Sabtu? Boleh bangun lambat sambil melayan permintaan mata yang mahukan tilam dan bantal? Ohh .. maybe not for me cos i work on Saturday dan seperti biasa sebelum pergi kerja, haruslah Main Masak-Masak di dapur buat kesayangan saya yang bersantai di rumah sementara menanti kepulangan saya dari tempat kerja nanti.

Kari Kepala Ikan Merah menggunakan Rempah Giling Bumiputera. Jom support usahawan kecil. Moga bertambah besar bisnes mereka hendaknya dengan sokongan kita semua.

Telur Dadar, Ikan Masin, Ulam Timun dan Sambal Belacan ~ Rezeki keluarga kami tengahari ini. Alhamdulillah.

17 comments:

MakNgah said...

makanan yg simple2 mcm ni org ckp kalau dah lapar tibau sampai licin.

kasihibu said...

salam kenal buat kakcik ke-2 selepas kakcik seroja (,")

Aku Ibu Muda said...

ikan masin tu buatkan wani telan air liur :p

Melati Qistyna's Mummy said...

Betul tu, ikan masin tu mengguda.... Pekena ngan Kari, perggghhh

Hanis Azla said...

menu yg mengancam.. terus lapar dibuatnya kak.. seronok dpt jumpa akak semalam.. semoga ada rezeki utk kita berjumpa lagi..

kakcik said...

Malam tadi, dah puas dengan segala bagai makanan, akhirnya kakcik goreng telur dadar untuk si Budak Sepet. :)

luahfikiran said...

SALAM,
BEST NAMPAKNYA ! NAK MINTA ISTERI CUBA REMPAH GILING BUMIPUTRA

Tina Othman said...

Kc, sedapnya, bila kari dilawankan dgn ikan masin, walah meletup perut

mana nak beli rempah giling tu?

Fara said...

KC, mana dtgnya mood dan tenaga msk lauk di pagi hari tu? haishhh!

Mamaleesya said...

kat mana kak ella beli rempah kari tu. Aritu yg meatball tu pun lupa nak tanya gak.

Alin Marlini said...

mesti syok tengok kari tu Kak Chik...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kepala ikan tu nmpk sgt sedap la KC, bendi tu bg adik semua ye?hehe

siti murni said...

Kari Kepala Ikan Merah tu nampak menyelerakan..merah menyala kuah dia..suka ooo mcm tu...:)

eliyaezlinalias said...

terbaek lah kc!!!

Pia said...

"simple tp, mmm marveles..tang support tu saya pon setuju..kalau kita tak sokong siapa lg kan..?"

Mama Kyra said...

KC yg simple tu sedap tau..buat mkn bertambah2..

el said...

sedapnyeeeee menu nie