Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Monday

Hmmm .. termati kata walau minda sarat penuh segala. Penat barangkali kerana memaksa badan dan minda bekerja 7 hari seminggu tanpa henti. Ni pun tengah take a break sementara menunggu yang lain pulang dari misi menghantar bingkisan yang kami kerjakan hujung minggu semalam.  Sib baik projek Bukit Kuching dan Maran sepi pagi ni. If not.. menangis la ai pagi ni. Ai la jaga projek, ai la buat tender, ai la jaga Boss. Segala belaka. Tapi bagus, u learn a lot here. Pasni sapa nak bukak Construction Company can hire me. Hihihi. Owhhh .. BTW, petang ni ada 2 lagi dokumen yang perlu diisi. Hmmm .... balik lambat lagi la harini ye?


Sambal sardin yang buat ai bersarapan kan nasi dirumah pagi ni. Kita "Add On Meat Ball" keluaran tempatan agar tidak la Aiman makan lauk sejenis je tengahari nanti. Mama penat la sayang tapi mama jadi bersemangat bila kenangkan kesayangan mama nak makan sebab Mama tau Aiman suka masakan yang mama "buat". Aiman tak suka makanan kat kantin. Sanggup Aiman luangkan masa kat "Library" waktu rehat bertemankan Roti Jagung Gardenia sebab nak makan masakan mama. Terima Kasih Aiman sebab buat mama sentiasa bersemangat untuk jadi Mama yang hebat. Chewahhhh ... *ayat budget nak bagus jer*Hihi.


16 comments:

eliyaezlinalias said...

alahai...tacing nyer!
suka ngn semangat KC!

RynaHakimi said...

Betul tu kak..bile org kesayangan kite suka apa yang kite masak, takkan ada istilah penat kan.. semangat tu sentiasa datang utk masak.. walaupun simple recipe, dah memadai..

Amy Syaquena said...

Bagusnya anak akak , mane2 ibu yang dengar pun pasti akan tersentuh apabila anak menghargai masakan ibunya...

Melati Qistyna's Mummy said...

Aiman bertuah puny mama yg hebat, kc beruntung punya anak yg baik, hehehehe. Meh amik 3 org anak g kat sini meh, :P

Mamaleesya said...

suke makan masakan mama yea aiman? Good boy :)

MamaYatie said...

cayalah kak chik!
tp setuju ngan kc, kalo anak suka masakan ibu mmg rasa seronok & berbaloi masak..biarlah penat pun..

Tina Othman said...

kc, meatball tu masak cmana ye

kakcik said...

Sebelum ni kakcik rajin beli bebola daging jenama macam dalam gambar tu, tapi bila Along alergik dengan daging, kakcik dah tak beli lagi.

Fara said...

Meatball tu nmpk menarik!

alinac lover said...

sayu je rasa

diana said...

lapar nya..:p

PinKy MoMMa said...

tacingnyer bila abg long pulak cakap camtu nanti huhu..penat pun jadi kuat dan gigih kan KC ;)

kesiannyer kamu kena keje tanpa cuti..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

masakan KC nmpk sgt sedap.adik pun terliur.

bilalah nk rasa masakan akak ni ye?

Woofer Storm said...

kak chik mmg terer mskkan??

agak2 bila leh masak tuk sy??hehee

Ibu Darwisy said...

sedapnye KC..kul bape KC bangun ni?
adehh..leh la bukak company sendiri KC..lagi untung woo..KC wat tender mane ye?

el said...

mama yg terbaekkkk...:)

kc ni workaholic jugak eh