Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sabtu korang .. Sabtu aku.

Most people like Saturday. Hari dimana tak perlu bergegas keluar rumah hantar anak gi school pastu kejar "Punch Card". Hari boleh bangun lambat. Hari dimana tak perlu tengok paperwork. Hari bersantaian .. bermalas-malasan.

But not for me cos today i have to work. Bosan!! tapi bila nampak RM ~ "bersemangat"*sungguh mata duitan*Hihi. 

Sebelum gi kerja, kita masak dulu. Eleh .. everyday also like that one, what's so special? Hihihi. Roti Cheese Goreng ~ Saturday morning breakfast for Aiman. Buat sandwich cheese*only cheese* salut telur dan goreng. 

Tips: ~ Potong triangle dulu roti and cheese tu baru sandwichkan so that the cheese can be place exactly at the center and wont melt when u fry. 

Butter Prawn ~ Tak berapa molek sebab pagi ni Chef Ella banyak "pause" semasa menjalankan misi dapurnya. Berangan lebih!! Haihhh!!

Asam Pedas Daging. Mesin bawang putih, bawang merah, halia, belacan dan cili kisar. Tumis sampai cili garing dan naik minyak, masukkan serai dan air asam jawa. Pastu buh daging dan daun limau purut. Masukkan garam dan sedikit gula. Pastu masukkan kentang. Ni kita bubuh kacang bendi sebab nak habiskan stok dalam Peti Es. Kentang tak da pun, lupa nak 'stock up' padahal malam semalam gi Pasaraya depan rumah. 

Dan hari ni kita gi kerja bawak Tong Gas. What?? Tong Gas? Biar betul. Eh .. betul. Entry dalam Blog ni sume Kisah Benar bukan Misteri Nusantara. Hihihi. Nak tau pasaipa pi opis bawak tong gas?? Move on ya. Baca lagi. 

Masak Kuah Tahu Sumbat pagi ni sebab Kak Senah Assistant kita teringin nak makan Tahu Sumbat yang kita buat. So, jawapan kepada Soalan di atas ialah .. "Bawak tong gas gi keja sebab nak goreng Tahu kat opis". Hebat kan opis kitorang? That's why i love to work here. Eh .. ok la tu. Haritu ada grup masak Kuah Mee Kari kat Staff Pantry. Jangan bako opis sudah. 

Ni namanya Tahu Hiris. Hihi.

Hari ni Butang datang untuk finalize report Bukit Meow. Yang comel tu Fiza ~ Engineer Cum QS kat sini. Diaorang ni asal jumpa, gaduh. Gaduh tapi Mesra gitew. Butang bagus, semangat "teamwork" dia tinggi. I like.

Yang ni pulak ialah penulis entry ni a.k.a. Pemilik Blog ni. Have a good weekend, Friends. BTW, esok ai kena keja cos got tenders close on Monday. Hmmm ...sungguh tak cun wiken ini. 

BTW, The Unfinish Story dalam pembikinan. Sabar ye.

15 comments:

!eNa PnG said...

ina pon keje jugak.. tapi shif malam la kan..:D

addinahumaira said...

sama lah kita :D

laskar pelangi said...

kerja rajin2 akak:)

el said...

el mmg tiap2 sabtu keje..cotinya hari ahaad n isnin..mmg best coti hari isnin..hahahaha..

eh kc..el nk turun kl..n mayb nk g ikea..jom jpe..mkn meatball :)

Kalamhati said...

happy working kak..=)

Mama Kyra said...

penah buat roti tu..tp letak pisang skali..sedap je tgk kyra mkn..

diana said...

kita bukan orang yang sabar la kakchik..
heheheh

Melati Qistyna's Mummy said...

uishhh, curlasst ko kak, bwk tong gas p opis, hahaha. kang ada yang terbako opis, x pasal2 masuk metro... :)

suri solehah said...

dalam bz sempat mcm menu keluar...KC..punyalah awak ni tak tahu,,tak sangka daging leh buat asam pedas gak..macam teringin saat ni gaknak rasalah KC..huhu

Scarlett O'Hara said...

Kat Johor ni ayam pun org buat asam pedas.Tu belum beangkas tu.

i am S!L4H.. said...

kalo sy ari sabtu hari untuk bermanje bersama katil. hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak chik..ari sabtu,atie g ziarah anak2...

eelobor said...

sabtu kami 3 beranak semalam berlalu tanpa aktiviti luar rumah sebab kesemuanya tak sihat. ada yang demam, ada yang selsema & ada ayng batuk2. rehat jer kat rumah.

MamaEma said...

ema kena kerja di rumah haari minggu nyer..hehehe

Ibu Darwisy said...

mmg terhebat la KC NI..supermakkk