Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila Cik Yam Balik Dari Bercuti

Hai Readers. "The unfinish story" still in the making. Half done. Biasala kita ni,  buat entry mesti nak fikir panjang sebab nak puashati. Dari minda ke jari dari jari ke keyboard, then mata dan minda take over for 'quality control check.' Kalau puashati tekan "Publish" if not tekan "Save". Esok-esok sambung lagi. Camtu la cerita camna kita buat entry. Orang dah 10, kita baru 1. Biar lambat asal best*wahhh .. perasan bagus pulak*Hihi.


OK. Ini Entry Kenangan. As at October this year, 3 orang kenalan rapat kita gi New Zealand. Adik kita, sepupu kita dan Jiran sebelah rumah kita. Tahun melawat New Zealand kot? Diaorang makan angin keluar duit kita jugak yang untung dapat 'souvenir' dari diaorang. Best. Memang best. Pegi lagi ye. Tempat lain lak. Nak harap kita pegi entah lah bila sebab ... sebab ... sebab ... sebab kita fobia 'fly' lama-lama. Hihihi.

Shopping bag, Chocolate dan Fridge Magnet dari jiran sebelah rumah kita Cik Maryam Bibi. This is the 3rd NZ's FM in my collection. Tqvm Cik Yam. Gift safely placed, finished and used in a correct and proper manner. Sekian sahaja Entry Mengenang Kepulangan Cik Yam Dari Bercuti di New Zealand. Terima Kasih baca. 


20 comments:

MamaEma said...

tk merasa nak pergi..tp merasa buah tanga dah kira okey kak

Rtp Farra Arisha said...

many people said having holiday in NZ is the best one. hehe.
untunglah sis dapat souvenirs free ;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik..menambah koleksi KC kan?

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye dpt gi holiday :)

eliyaezlinalias said...

untung kc kan! disayangi selalu...

p/s: lebiu-gaks-okeh!

Adzrien Shoppe said...

mesti byk collection kak cik ni... share gambar koleksi fm.

gedek! said...

Tanya Cik Yam... Kat NZ ada salji tak?

Ct Arina said...

kc niiiii dpt adiah mestilah best! ;D

Melati Qistyna's Mummy said...

Kita suka FM, nak gak buleh? Hehehe

Yan said...

seronok dapat macam2 souvenir.

Woofer Storm said...

salam sis..melepas kerinduan kat sini..

kan best kalau leh melancong,leh lepas tension skjp..grrrr

nisa said...

Fuh, p new zealand best tu..dpt souvenier pun orait ler tu...hari2 tengok gift yg dpt tu...bley wat motivasi nak pergi sana..hehehe

Ibu Darwisy said...

wah bestnye KC..mesti dah banyak collectin FM KC kan..heheehe

kakyon said...

mengimpikan nak kesana..jom kakchik..

munna said...

tak dpt pergi sana...dpt buah tgn pun dah kira best kc...

ainnoraini said...

bila la dpt kesana..mcm cik yam tu...

dalam mimpi jer la kott...

RashAtie said...

atie pun tak suke fly lama2...sejam pun dah lenguh montot..ini kan plak berejam2..aiyakk..mau pengsan..

Peri PiA said...

best2 ;)

PinKy MoMMa said...

KC.....bestnyer dapat FMMMMMM..jeles!

alinac lover said...

best klo yong dpt p