Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Si Pemakan Sayur

Pemakan Sayur sangat tenang orangnya. Lembut tutur kata, sopan budi bahasa*termalu kita dibuatnya* Si Pemakan Sayur hanya makan sayur seumur hidupnya*nak mata ijo seperti 'African' gamaknya*


Begini kot makanan Si Pemakan Sayur?

Si Pemakan Sayur terlalu 'Cool, Slow and Steady' ~ kadangkala merimaskan kerana bertentangan dengan kita yang 'Fast, faster and fastest'.

Kesopanan Si Pemakan Sayur  di tahap maksimum ~ Tiap kali bertentang mata haruslah dia mengucap Salam dan bertanya khabar bila-bila masa dan di mana juga tanpa mengambil kira 'mood', situasi dan keburu-buruan kita pada waktu itu*rimas ai u*


Kesimpulannya ~ Terlalu sopan adakalanya merimaskan, tak da kesopanan sungguh kurang sopan @ 'kurang ajar'. So?? Berpada-pada la pilihan kita ye?

16 comments:

eliyaezlinalias said...

Erk?!! Rsa ny sopan sudah memadai...
Apahalpon yg 'terlalu' neh mmg sulit di tangani
hihihi

kakcik said...

Sebaiknya bersederhana dalam segala hal. :)

POSH76 said...

bersederhana tu adalah yang terbaek...jgn over sudah!!!

♛ dja sukhri said...

Saya sopan. Tapi tidak terlalu. Haha, tetiba rasa tak sopan bila ngaku camtu.. ^_^


btw, sayur memang best..

gadisBunga said...

saya sopan orangnya. kihkihkih.

salam singgah KC! :D

Fara said...

Tak ada sayur, tak lengkap makan sy KC!

Hiks~

dela said...

kena jadi diri sendiri... x perlu berlakon depan org... menariknya salad tu!!! :)

Mama Gee said...

tak boleh le jadi pemakan sayur je..
makanan kena seimbang br sehat! hehehee {alasan je tu}

BeloG MTT said...

Kena pandai sesuaikan diri mengikut keadaan la kan k.chik kannn :)

Dalam famili sepupu sepapat panggil MTT kak chik.. Kite geng kak chik laa kannnn.. Hikhik ^^"

azian said...

hahahahha...ye kakchikkkk...setujukkk...nak bersopan pun agak2 laa....eh, sy bersopan taw...hehehhehe....(kdg kala je...heheheh)

Anaa said...

rasa dunia tetiba dalam mode 'slow motion' kann KCE.. hihi..

rara pinkmafia said...

bak kata WAN,yg sedang2 sajaaaaaa.hehehe

laskar pelangi said...

takleh nak sopan sangat..nanti rimas kan kak? he3

el said...

pemakan sayur jugak..tp bukan vegetarian hahahaha

Cik Ina Do Do Cheng said...

cer citer sapa tut?bizi bodykan cik ina. sederhana dalam segi adalah bagus.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tepat sekali kak..mmg islam tekankan...mkn benda lembut mmg mempengaruhi diri kita.sbb tu org yg mkn daging lembu orgnya agak keras berbanding penggemar ikan dan sayur2.