Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sibuk rupanya bila menjadi Ibu rumahtangga.

Wahhhh .. dua hari berturut-turut menjadi Ibu Rumahtangga sepenuh masa. Baru ku tahu kepenatannya. Ingatkan duduk rumah boleh rehat goyang kaki. Rupa-rupanya banyak 'task' yang perlu diberikan sentuhan jari halus dan kaki Cinderella ai ni ye.  Buat Ibu-ibu rumahtangga, Ai tabik spring kat u ols la. Penat, kan duduk rumah. Memang tak cukup rehat. Encik Asben patut bagi bonus kat koranglah. Hihihi.

Task pertama ~ In/Out 2, 3 kali sehari jadi Driver untuk Aiman sebab exam dia dua sessi ~ Pagi dan petang. Harini terlambat jemput dia sebab asyik dan leka beraerobik dgn CD baru. Ha .. kelam kabut mandi. Dalam 'task' pertama ni, kaki dan tangan paling banyak berjasa. Ailebiu lah darlings. Hihi.

Task ke dua ~Main masak-masak di dapur sendiri. Waaa .. bila 'Chef Ella in the house' dan punya banyak masa maka 'extra' la juadahnya. Puding Jagung ni ai masak pagi tadi. Resepi ai dapat hasil dari skodeng blog Kak Ngah. Tqvm Kak Ngah for the recipe. Menjadi sangat-sangat. Aiman kata "Mama da boleh meniaga ni". Hihihi. Eh Kak Ngah .. mai la sini rasa pastu kritik ala-ala Akademi Fantasia tu. Hihi.

Eh .. OK lah., Got to go. Nak anta anak bujang ai untuk Exam Sessi ke 2. Babai semua. Tima kaseh baca ye. Jap-jap lagi datang la lagi. Entry ai banyak 'on queue' dalam Draft Box tu. Hihihi.



27 comments:

Kancilbiru said...

wah wah..cantik pulak tu..bentuk love lagi...hehe

azieazah said...

Begitulah. Kata orang, tak cuba tak tahu. Bila dah lalui sendiri, baru tahu susah senang. Sebenarnya tak susah pun kalu hari-hari buat.

Wahh ambik cuti sebab anak exam ker?

Tina Othman said...

sedapnya puding jagung

Mama Gee said...

jadisurirumah ni kerja tak putus2...nampak je mcm senang...tp tak menang tgn sebenarnya..nak2 kalau anak ramai kan...

sedap plak tgk puding jagung tu..berkurun tak makan..

munna said...

cantiklah puding jagung KC...

gedek! said...

itu aksi lagak ngeri....

sambil memandu sambil ambik gambar!

Ummi said...

Assalamualaikum Kakchik cayang...apa kabar? Lamanya akak x jenguk...waa bercuti eh anak peksa...bagus la tu.. Moga anak k.chik boleh buat yg terbaik utk exam PMR ni...amiiinn

F.A.R.A.H. deeb said...

Btol kate Mama Gee tu 100% (walaupun blom jd suri rumahtangga sepenuh masa lagik!) tp weekdays pun camtu gak gayenye! Huhuuu...

Ati Masrif said...

amacam ella...

ada rasa nak jadi hse wife
forever....? :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantiknya puding jagung akk.penat kak duk umah..hehe,hrp2 ada bonus akhirat lbh.ni pun komen pki sblh tgn sbb kendong baby.lmbt sikit smpi sini sejak2 ada baby ni kak.maaf ye akak syg.adik sayangggggg sgt kat akak

eliyaezlinalias said...

dlm dok cbuk blari sana cni smpat gaks kc wt puding jagung eh! terer lah!
btw---kc 10/10 jom deting ngn wanda..dia ada kt sA konvo!

makdara TERdiva said...

sy pun suka puding jagung ni..
my peberet :)

nisa said...

betul kc..kalo jd housewife ni memg letih...coz kita dr celik mata smpai nk tido kang baru berenti buat keje..tu belum lg yg bkerja then balik rumah smbung keje as h/wife..kdg2 sedey kalo lelaki tak boleh ringan tulang tolong isteri sikit..hmm

Acik said...

berkilat-kilat! sedap tu ... yummy!

Mamaleesya said...

betul tu...penat lagi dari keje opis kalo jadi housewife. Keje pukul 5 dah balik, kalo dok umah tak abes2 keje. Tabik spring kat housewife

Pia said...

"fuhh mmg penat giler kc..byk keja nak kena buat bkn dok goyang kaki jer..nak2 pulak ank ramai..lagilah..kejap antar,kejap amik..macam nak pindah jer buat rumah dlm kwsn sekolah..mana nk masak lagi,basuh kain baju lg..sidai,lipat...sapu,mop..adoii..."

rara pinkmafia said...

waahhhhh akk buat puding love.kak LM buat waffle love.sume ibu2 falling in love ke.

MaMa AiNi said...

memang susah jadi surirumah ni KC !!..cantik puding luv tu...he2x..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

camtulah kak cik..7 hari berturut tau! sapa kata surirumah tak penat meh sy nak tenyeh kepala dia!

alinac lover said...

cun! hehhe

adik2 yong pon tgh sibuk exam skg ni

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik penatkan duk umah. cik ina dua hari sabtu ngn ahad duk umah pun rasa penat sangat. duk kat opis boleh rilek skit.

eiela said...

puding jagung bentuk hati.

fiezah91 said...

wah wah. anak exam ek kak chik? hehe. good luck n all the best utk Aiman :)

puding jagung tu nampak best. bentuk love lak tu. pos sini sikit la.hekhek :P

Melati Qistyna's Mummy said...

Owh, si hero tgh pmr ek, abby doakan Moga Dia dpt jwab dgn tenang..... InsyaAllah.....

PinKy MoMMa said...

KC..duk umah lagi penat dari bekerja..huhuhu berdasarkan pengalaman skrg yang 24/7 duduk umah bersama sama heroes..pengsannn!

dulu duk kt opis duk depan pc je..ni dapur depan bilik luar..smua tempat bergerak hahaha..kurus tak juga ;p

Ct Arina said...

WOW heart shape lagi! =D

kakngah said...

ni yg jeles nih! puding jagung KC luv shape lagi..
kakngah buat main lambak dalam tipuwey jek.. selekeh!
:P