Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mana Kodoknya?

Cokodok ~ Nama 'manja' buat Cucur dalam kalangan famili kita. Macam la 'kodok' sebahagian dari bahan-bahan membuatnya, kan? Sibuk panggil Kodok, karang ditanya Mana Kodoknya boleh ke jawab? Eleh ... Makan Cucur Badak ada jumpa Badak tak? Hihihi.

Cokodok Jagung for Sunday breakfast. Lebihan jagung dari peristiwa tragedi Makan Hati Berulam Jagung hari tu, kita simpan dalam Peti Es. Pagi Ahad tu kita buat Cucur Jagung*sedap sikit bunyinya*Hihi .. sebelum kita bersiap untuk 'dating' pagi dengan Kanda kesayangan, Dr. Rozzana.


17 comments:

JunAina said...

KCE...masuk isi udang dan daun kucai sedikit. meletoppp...

missbby said...

kita biasa panggil jemput-jemput...

munna said...

MMG BEST NI KC... MUNNA SUKA PEDAS2 SIKIT...

Ardini Humaira said...

nak sikit :D

Daddy Ziyyad said...

kalau cucur udang, ada juga udangnya, kan? ;P

Pia said...

"cucur jagung..mmmm sedap tu kcik.."

Melati Qistyna's Mummy said...

Uiks, cm best kek, ada gak lebihan jagung lam peti aih tuh, boleh terai ni.... :)

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ella,

Sedap nampak 'kodok' tu. Akak tak pernah masak 'kodok' @ cucur jagung ni. Boleh cuba jugak nampaknya. akak pun peminat setia 'kodok' atau jemput2.

diana said...

kurang gemor...:)

eelobor said...

tempat saya panggil... "jepput" hihihihihi

Puan Kutu said...

sy suka juga cekodok jagung nie.sedap!aiyo itu contest sy anjurkan..bkn sy yg join..:)

Ati Masrif said...

MIL ati suka buat cucur
macam gini..

ummi_khalish said...

cucur jagung?manelah nak cari jagung kat mesir ni kakchik?dalam tin jelah jwbnya..huhuhu...

kakcik said...

Lupa pulak kakcik nak beli tepung tadi, kalau tak boleh juga buat cekodok. :)

PinKy MoMMa said...

makin ramai berentrykan kodok..mentang mentang musim hujan huhu..suka uolsss ;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

suka gak kodok jagung.tp anak2 lak tak gemar..tumpang akak punya blh?

Ct Arina said...

wahhhh fevret rina ni! tp dah lame x makan. sbb xde balik kpg lagi. ibu punye terbaik! hik^^