Birthday adik

Wednesday, October 26, 2011

Adik perempuan saya yang saya panggil adik celebrated her birthday last 22nd October 2010. She was born 37 years ago ~ 1 year 3 months after i was borned to the earth by my beautiful mum.  Haihhh .. tak sempat nak manja lama dengan mama dah dapat adik. Dia ni masa kecik sawan tangis. Kerja dia nangis sepanjang masa, mama memang kena belek dia lebih la, kan. Gila 'attention' kan dia ni masa baby dulu. Sib baik KC dia ni pandai bawak diri. Hihihi. She treated us for dinner at Williams, Taman Megah pada malam 23hb Oktober. Sumpah saya penat gila sebab pukul 2:30 pagi tu baru dapat tido. 6:45 dah bangun masak Puding Jagung then 'exercise'. Pastu bersiap untuk ke Gathering di rumah Kakcik Seroja. Sib baik malam tu Abah Aiman yang drive. If not ... Pengsannnn. Hihi.

Recognised by "Ucu" among nieces and nephews. Adik by Big Sisters, Big Brothers and Mums. Kak Su di kalangan adik-adik yang lain. This nice delicious cake was brought my my elder sister, KY. 

Yang pakai baju kotak tu la adik ku Aishah. Ramai cakap saya lagi muda dari dia. Betul ke? Betul ke? Cepat jawab. Hahaha*gila gediks* Sila 'ignore' gila sementara saya ye kawan-kawan. Jangan layan!! Hihihi. Yang sorang lagi tu ialah Kakak Ipar saya ~ Kak Ngah yang lemah lembut lenggok tubuh dan tutur katanya. Percaya tak yang saya hafal birthday sume Ipar-ipar saya? Percayalah sebab kami semua sangat rapat.

Kak Ngah, saya, Aishah, Kak Yang (KY) dan Mama. Adik beradik perempuan kitorang dari emak dan abah yang sama ada 3 orang. All have different characters. My KY is very strict. Masa sekolah dulu, paling takut  dengan dia. Kalau result exam tak bagus, dia lebih marah dari mama. She has a strong leadership skill inside her. Dia paling kuat buat bising kalau kelakuan kitorang tak baik. Saya? Saya tak lemah lembut tapi lembut dalam. Saya selalu tak sampai hati. Saya tak da hati kering. Saya paling senang bertolak ansur dengan orang. Orang  pernah cakap, senang berurusan dengan KC. No wonder la people like me, kan. Tihihi .. perasan lagi!! Adik? Adik degil, keras hati. Tetapi .. kedegilan dan keras hati dia tu 'is actually an added value on her'. She has a very strong character, very independent and confident. Dia berani. Mungkin pengalaman dia hampir sepuluh tahun merantau ke Negara orang menjadikan dia kuat in order to survive. Lepas kahwin dia tinggal hampir setahun di Switzerland dan hampir 10 tahun di China sampaikan dia kena belajar bahasa Cina selama tinggal di sana in order to communicate with people there.

Aiman and cousins ~ Amir Izzat dan Mohamad Saiful Daniel. Diaorang hampir sebaya. Masa kecik dulu, Amir dan Aiman sangat rapat sebab kitorang duduk setaman. Amir bijak, mewarisi kebijaksanaan ibunya. Aiman dan Daniel pun bijak gak ~ bijak ambek hati. Hihihi.

My cheeky nephew Aliff Haqeem with Mango Juice gelas besar dan 'Jumbo". Ohhh .. Ini budak paling comel ok. Comel rupa, comel tuturkata. He is just like me. Has a strong character, not easy to be influence. Tetap sokong MU even malam tu Man City hentam MU 6-0. Kalah punya pasal, terus masuk keta ajak balik. Hahaha.

It was a nice evening ~ Sending quality times together with kesayangan. I really appreciate this moment since everyone in the family always busy. OK lah. Sekian sahaja Entry mengenang Birthday Celebration Adikku Aishah Edisi 2011. Bye.

Will come back later with Last Episode of Meet The Bloggers*Entry dah 99% siap*




You Might Also Like

18 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail