Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Antara Ayam dan Ikan

Menu tengahari semalam buat anakanda ku sayang si Aiman. Kadang-kadang macam tak percaya dalam setengah jam boleh siap 2, 3 macam masakan. Pe nak buat, dah terbiasa hidup ala-ala "Emejing Res".  Kalau nak 'slow and steady'  alamat hari-hari "merah" la "Attendance Record" ai ni. Hihi.

Asam Tempoyak Ikan Patin. Hmmmm .. Sedap!!

Ayam Goreng Kunyit yang 'juicy and yummy'. Dah banyak kali buat masih tak jemu lagi. Resepi ikut Kak Nani Rostam kesayangan. Kalah Kedai Tomyam beb. Hihi.


21 comments:

kakcik said...

Dua2 tu lauk yang kakcik suka makan. Tapi macamana nak buat ayam goreng kunyit yang juicy and yummy tu Ella? :)

kakngah said...

ye la KC.. camne nak buat ayam goreng kunyit yang juicy and yummy. selalu buat mesti kering. tak pandai nak bajet la.. meh turun ilmu sikit...

eliyaezlinalias said...

hadoyai! tempoyak! yummiiiieee!

Cik Tetra said...

asam tempoyak ikan masin..walaweyhhh..sedapnye...nak suruh mak saya masak laaaa..heeeeeee.. :)

azieazah said...

Ayam goreng kunyit tu menu ringkas dan mudah tapi sedap, kan? Wahh dia siap tambah sayur kacang panjang lagi...!

Kak Azie pun minat patin gak. Ohh rindu Patin Tempoyak!

Ummiakid @ lily said...

sedappppnye KC...terliur saya...

Cikmin said...

salam KC... :) patin tu fav anak bujang cikmin jugak... :)

Izan Ishak said...

sedapnya kc...mmg emejing res ni boleh siap macam2 lauk sedap sekelip mata...hehe

Fara said...

Gulai tempoyak KC! Peh! Pekat, likat, melekat!

KC, emailkan sy semangkuk!

Amy Syaquena said...

kak cik gulai tempoyak tu buat amy x tahan ow..my fav tue...

Alin Marlini said...

dah biasa masak..mesti cekap dan pantas..hehehe

Inchik Moza said...

my all time fav!

eelobor said...

berselera nampak ayam goreng kunyit tuh. my peberet.... tambahan pula makan kat kedai tom yam. cuba masak sendiri kat rumah tak jadi sama yg kat kedai. hampeh!!!!

Adzrien Shoppe said...

amboi... sedapnya kak chik..terliur dibuatnya.

munna said...

feveret munna ikan patin masak tempoyak....

Melati Qistyna's Mummy said...

x mkn ikan patin, tp tempoyak tu menggiurkan.... org kalau teringin, masak ngan ikan bili, tp x but berkuah, kering2 sket... :P

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik cik ina teruja ngan ikan. hari-hari ikan pun tak pe,asam tempoyak patin kak chik buat cik ina telan air liur berkali-kali.

MaMa AiNi said...

KC..resepi kedua je yg mama blh makan..he2x..kerana dr kecil mama tak makan ikan..he2x..

Ardini Humaira said...

pergh menyelerakan :D

Suara Kalbu said...

Sedapnya maasak tempoyak tu adoiiiiii

Mama Likha said...

mcmne nk bt ayam grg kunyit yg juicy mcmtu yer kc.....


kalau tmpoyak, zte tk mkn.. huhuhu tp nmpk gmbr tetap leliur ! hihihiks