Monday, October 31, 2011

Mengejar masa dan makan tengahari kita ...

Hari ini, bakal mendera jari-jari halus dengan aktiviti mengisi Senarai Kuantiti. Bakal pulang lewat kerana sibuk dengan kerja-kerja. No complaint sebab dah biasa tapi harap-harap tak perlu berkampung di ofis sampai jam 4 pagi like others did. Hope boleh 'maintain' cara kerja yang "Work Smart, not Work Hard". Echewah ..

Meanwhile, buat yang tak da idea nak makan apa tengahari ni, cuba try menu ni kat Papa Rich. Boleh tahan sedap. Hari ni baru 1hb korang mesti poket penuh lagi, kan. Ai lain, dah 1hb pun belum gaji u. Kena cukup sebulan kerja baru Boss nak bayar gaji. Pandai betul dia kira, kan ~ Money Matters betul. Hihi.

Mee Goreng

Kuey Tiaw Goreng

17 comments:

azian said...

akak...
ape ke heee....4 pagi di opis????
sy mmg tak pernah laaa balik lewat...heheh
hubby....yes...time nak buat buget, mmg tak duduk umah lee gamaknya....

(tak bes)

kakcik said...

1hb Ella belum dapat gaji??? Gaji kakcik dah licin licau dah. ;-)

Tina Othman said...

cek gaji tina pun tak clear lagi, btw kuetiau tu menarik betul lah

ainnoraini said...

kejap lagi nk gi bekfas..dah beli nasi lemak ni...

tapi kuewtiaw tu pun nnpk sedap jer...

POSH76 said...

shedapnyer kue teow.....

Ibu Darwisy said...

weehuu ai dah gaji tapi x suke la ke papa rich ni..hehehehe

Marina Monroe said...

Aah, dua2 sedap kalau kat papa rich..hehehehe

TiTi said...

wah keje sampai 4am? takpe asalkan ada makanan yg sedap!hahaha :D

Kunang-Kunang said...

Belum breakfast ni. Kuey Tiaw Goreng tu nampak menggodanya.

munna said...

kuey tiaw goreng.... mmg best

Fara said...

Tmpt sy keje dulu, klu nak siapkan tender mst berjaga 24 jam. Gile. Tp kat sini, org yg siapkan tender sgt2 lah rileks. Tak de nya nak stay kat opis smpi pepagi buta. Sharp kul 6, dah balik da...

Hiks~

diana said...

kita suka mee goreng yang kaler gitu..kalau yang kaler itam bubuh kicap tu kita tak suka..:p

Anaa said...

kakcik seroja, kita sedondon.. dah licin licau..

betul tu KCE, work smart.. saya kadang tu rasa macam dah work smart, tapi tetap gak kena stayback.. tak cukup smart gamaknya.. huhu..

eliyaezlinalias said...

take care kc...wpon tpaksa keje smpai 4am health mesti mau jaga jugak tau!

makdara TERdiva said...

KC, saya puasa lah harini..meh tapaukan utk magrib nnti..hehe

el said...

giler kentang kul 4pg ada kt ofis..mmg workaholic tul..suspek lor

Ardini Humaira said...

nak ciket :D