Sunday, October 30, 2011

Serasi Bersama

Keserasian itu penting dalam hubungan antara insan. 
Dengan keserasian, a lot of things can be done together.
Tanpa keserasian .. tak rasa rugi apa if dont see each other.

Keselesaan, persefahaman ~ penyumbang kepada Keserasian.
Sikap, perangai ~ penyumbang kepada Keselesaan.
Keserasian ~ penyumbang kepada Kerapatan dua insan.


Hurmmm ... Now u know why we are closed, kan? Sebab kita selesa bersama. Suka dengan sikap dan perangai each other. Yang mana kedua-dua itu menjadi penyumbang kepada keakraban dan kerapatan persahabatan kita.


Moga ukhuwah yang sedia ada diantara kawan-kawan rapat saya kekal selamanya. Buat kawan baru .. kalau ada keserasian bersama, bakal rapat juga akhirnya. BTW, ada ke perkataan "kerapatan"? Ke mandai aku jer ni? Thihihihi.

17 comments:

eliyaezlinalias said...

Serasi dan selesa mmg ELEMEN PENTING dlm sst hubungan---yg penting el sgt selesa ngn kjujuran kc!!!

eliyaezlinalias said...

Serasi dan selesa mmg ELEMEN PENTING dlm sst hubungan---yg penting el sgt selesa ngn kjujuran kc!!!

ana said...

keakraban pun buleh guna juga...=)

MasZuber said...

rasanya takde kot perkataan kerapatan..heheheheee

tp it sounds ok for me :-)

kakcik said...

InsyaAllah, bila saling menerima kelebihan dan kekurangan masing2 seadanya, keserasian itu akan berpanjangan ke hujung nyawa. :)

azian said...

kerapatan?????perghhhh...heheheh
akak, knp ek sy susah laa nak jumpa kawan yg betul2 faham diri sy...huhuhu

my best fren is my hubby but i need someone kl gaduh2 dgn hubby which is sy mmg tak nak gaduh laaa dgn hubby...heheheh

ainnoraini said...

yang penting mesti ade sikap tolak ansur..jangan penting diri sendiri...

makdara TERdiva said...

lelaki dan perempuan, kdg2 serasi bersama pun bukannya cinta.. tp lebih tepat lagi..teman tapi mesra..haha..

btw,
semoga jalinan persahabatan antara kita segar sampai bila2..ecewah!

lagenda said...

errrrrr kerapatan tatau tp 'rapat2'or jamu rapat mak tau ler! Jgn marah haaaaa kc

muahahahaha..

Alin Marlini said...

kikiki..kerapatan? lain maknernyer kak chik

h4ni3 said...

saya selalu dengar
'haa.. belakang lagi.. belakang lagi.. rapat.. rapat!!'

hehehe

selamat petang kc :)

MaMa AiNi said...

KC betul !!!..kekalnya sesuatu perhubungan itu adalah juga kerana keserasian bersama !!..dan semuga persahabtan dialam maya akan berkekalan selamanya...insyaallah...

Mamaleesya said...

Hehe kerapatan eh? macam nama jamu je kak ella :)

Fara said...

Kwn sy kata, sy susah nak serasi dgn org. Tapi kalau dah sekali masuk sama kepala, sy org yg tak henti2 nak bercerita.

Ada yg pnh assume sy sombong pada mulanya, tp bila dah kenal...baru kamu tahu siapa saya?

Kunang-Kunang said...

Beruntungnya diri kalau mendapat seorang sahabat yang setia masa susah dan senang.

Anaa said...

KCE, kerapatan??.. silap faham boleh kelain tu. kekeke..

yep, serasi sungguh penting, bukan saje dalam persahabatan, dalam perkahwinan juga..

Ibu Darwisy said...

ai like..