Misi mengecikkan pinggang

Thursday, October 20, 2011

Tadi join aktiviti mengecikkan pinggang ~ Latin, Meringue, Raggae, Hip Roll, Shimmy, Cha Cha serba serbi lengkap dalam kelas tadi. Aku paling suka kalau dapat join class camni. Dari mula jinakkan diri dalam 'exercise' (sekitar 20an)  pinggang dan perut memang target utama aku. 


Aku dah lama tak mengajar aerobic. Offer ada, masa tak ada. 'Follow' kelas orang je la nampaknya. Bagus jugak tu. Less pressure dan dapat tambah ilmu. Aku dah try macam-macam jenis 'exercise'. Angkat besi kat sini, Jogging kat taman awam tapi Studio Aerobic jugak tempat pertama dalam hati. Rasanya tu yang paling sesuai untuk spesis pemalu, tak suka expose dan low profile macam aku kot? Hihi.


Tadi buat 'kegel' jugak tau. Sangat bermanfaat untuk wanita yang bermasalah pundi kencing lemah dan dapat kuatkan otot rahim. Ladies should practise this exercise. It's so easy, convenient and can be done at anytime, anywhere. Janji rajin dan ada disiplin. Eh .. panjang pulak bebel kali ini. Dah lebih pukul 12 malam, baik tido, kan. Hihi.

You Might Also Like

16 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here