Thursday, October 20, 2011

Misi mengecikkan pinggang

Tadi join aktiviti mengecikkan pinggang ~ Latin, Meringue, Raggae, Hip Roll, Shimmy, Cha Cha serba serbi lengkap dalam kelas tadi. Aku paling suka kalau dapat join class camni. Dari mula jinakkan diri dalam 'exercise' (sekitar 20an)  pinggang dan perut memang target utama aku. 


Aku dah lama tak mengajar aerobic. Offer ada, masa tak ada. 'Follow' kelas orang je la nampaknya. Bagus jugak tu. Less pressure dan dapat tambah ilmu. Aku dah try macam-macam jenis 'exercise'. Angkat besi kat sini, Jogging kat taman awam tapi Studio Aerobic jugak tempat pertama dalam hati. Rasanya tu yang paling sesuai untuk spesis pemalu, tak suka expose dan low profile macam aku kot? Hihi.


Tadi buat 'kegel' jugak tau. Sangat bermanfaat untuk wanita yang bermasalah pundi kencing lemah dan dapat kuatkan otot rahim. Ladies should practise this exercise. It's so easy, convenient and can be done at anytime, anywhere. Janji rajin dan ada disiplin. Eh .. panjang pulak bebel kali ini. Dah lebih pukul 12 malam, baik tido, kan. Hihi.

16 comments:

Aku Ibu Muda said...

wani singgah...lepas sakit pinggang potong kain, baca lak senaman2 ni...

bilalahhh nak mula :(

gedek! said...

poco-pocong?

Kak Aya said...

bestnya...kak cik , saya perlukan guru aerobik, boleh kak cik jadi guru saya?

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak chik empuk gedek tu.terima kasih.kalau dekat nak je suruh kak chik ajar aerobik.

akuzle said...

sakit pinggang pasainyer dok lama sgt...huhhuhu

POSH76 said...

Insaf kejap asik makan jer dah lama tak exercise...

Tina Othman said...

kc, cmana nak kecikkan pinggang, cuba kc tunjuk caranya, nak jugak kecikkan pinggang lebar ni

azian said...

kakchik...
akak tau tak,akak laa salah seorang yg buat sy nak kurus dan kurus dan kuruihhhh lagikkkk...huhuhuhu...bagus laaa...kat sini nak menari ke, nak meronggeng ke, buat le dlm umah sendirik...heheheh

Alin Marlini said...

best Kak Chik..

jadilah guru aerobik kat SU3..hehehe

makdara TERdiva said...

KC..senaman kegel tu memang bagus..tp kannn teringin nak join aerobik KC tu..tp jauh sgt lerrr..sob..sob..

MamaEma said...

aduh..siang pun tak sempat nak senam..apatah lagi malam kakcik...kena berkepit dgn anak2 nak tidur sebelah..last2 sama2 lentok

el said...

el pun suka erobik...
tp non ado maso nak join2 kelas erobik ni
keje..balik keje ngadap anak2..tu je lah rutin seharian..heheh mayb hat kecik tu dh besor skit..n ayah dia leh jaga..boleh lah ikut kelas erobik...

eliyaezlinalias said...

1 2 3...8
8 lagi!
hiks!!!

mizslumber said...

kita pon rajin aerobik.. tapi hujung minggu jek.. time weekday nie susah sikit.. tapi skang nie susah sikit sejak praktikal.. time kat u dulu rajin.. buat exercise kat bilik.. dapur pon jadi... kdg2 main badminton dengan housie.. heheh..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam akak syg...adik mmg perasan kegel tu amat berkesan buat adik yg asik nak tandas walau tak mengandung, isa amat membantu.

Anaa said...

senaman kegel juga adalah untuk tuuut kann..hihi.. senaman tu je yang tak kuar kan peluh dan tak boleh mengempiskan mana2 bahagian yang terlebey.. hihi..