Saturday, November 20, 2010

KEDAI MAMAK

Kedai mamak dulu dan sekarang jauh bezanya. Dulu kedai mamak tempat minum Teh tarik, Roti canai, Rojak, Ayam goreng rangup, Kari 'power' dan yang seangkatan dengannya.

Skrg kedai mamak dh ada 'Western' .. dh ada Tomyam. Ada yg sudah bergelar Bistro. Chewah ..chewah .. sudah upgrade. Hebat!! Hehe ..

Byk yg sudah ada WIFI Free Zone. Wah .. Fesbuker dan Blogger suka nih. Hehe .. Ramai gak org MLM yg buat perjumpaan di sini. Kaki bola, kaki wrestling jgn cite lah, memang dari dulu lagi dah bertapak kat kedai mamak nih. Hehe ..

Apa hebatnya Kedai Mamak?? Hehe .. Kedai Mamak is a sucessful Product of Marketing lah. Mcm-mcm ada. Ringan-ringan .. berat-berat .. santai-santai .. serius-serius .. sume ada. Sume org blh terima, kan!! Yg biasa-biasa ada, yg 5 bintang pun ada. Kayu dan Pelita - dua2 mahal!! Kan korang kan .. Hehe .. 

16 comments:

miya said...

macam-macam ada... haha. tapi kedai mamak memang semua ada. Xada yang Xda. huhu...

entri yg korang mesti baca :
lagi 2,002 janin ditemui di Thailand
jangan promote entry korang kat comment box aku!!

sarah-najwan said...

saya mkn roti canai je kali kedai mamak lain..lain menu tarak suka..xle gi ngan anak tekak saya..hehe

AiDa AzRyN said...

kedai mamak mmg terbaik la~ XD

Jank said...

mamak servis pantas, x pnh ada mslah nk tuka duit, krew dia sme macha2 x yah pun ltk aweq2 haha

CT said...

servis mmg tiptop tp kdg2 geli sket dgn pkerja dia 'black' from india..hehehe

alinac lover said...

btol..kedai mamak skg..peh mahal btol..hahhaa

deAnza-wAnda said...

btol2 wanda stuju...
y plg besh khulafa bistro sek 7 s.a... hehhehe...
dekat ngan unisel.. tu y pntg...

kakyon said...

taka suka mkn kat kedai mamak!

makdara TERdiva said...

kayu tu memang mahal gilerrrr..
tp servis kedai mamak memang cepat!

tp makan kari selalu pun dah tak tertelan lagi..jemu..

aqilah mohd ali said...

makan kat kedai mamak?
tiap2 ary p...
HEHE

alexa yussida said...

mamak best!sy bole telam roti canai mamak..tp kalo kdai mlayu punyer kompem main carik2 je:P

nora said...

kalu sampai penang try le Kapitan...sume best..nasi beriani, roti nan,..memacam la...

ryann said...

lepak lama best

azzey said...

kakchik@ella: kedai mamak dah makin advance!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik rindu kedai mamak..huhu.

Aiman said...

kadai mamak terbaekk ! go mamak , go mamak . hehe