Tuesday, January 25, 2011

Nak kembar !!

Pernah berimpian nak anak kembar tapi tak dapat. Tak pe .. tak pe .. Aku redha. Hihi .. Tapi kwn-kwn aku ramai yg kembar.


Mek Yah dan Mek Yan. Masa wedding Mek Yan ni.
Sekali tgk mcm sama.

Dua kali tengok sbnrnya tak serupa. Hihi ..
Aku tgk 'depa' suka gaduh2 manja. 
Tapi 'depa' ckp bkn gaduh manja Kak Ella .. gaduh betoi. Haha ..
Ujung taun ni Mek Yah nak nikah. Yeay .. ke Utara lagi nmpknya.
Hang sefamili punya pasai, 10 kali pun tak pe. 
Kak Ella kan syg hang sefamili. Hihi ..

My fren's dotter ~ baru 7 tahun umurnya. Comel, kan.

Yg putih pink tu umi nya. 
Lawo kan dia. Eh, lari topik lak. Hihi ..

One thing i learn about kembar ialah, walaupun diaorg nampak sama tapi karekter diaorg berbeza rupanya. Dulu-dulu aku ingat kembar ni kamceng habis, mcm isi dan kuku. Rupa-rupanya diaorg pun ada gaduh-gaduh gak eh, cam adik beradik lain jugak. Terpikir la, camna agaknya menguruskan anak kembar ni ye. Mesti kalut habis. Tak sempat bersosial aku kot? Haha ..



30 comments:

CiK QiQi said...

hehehe..maksu qiqi de ank kmbr..muka xsrupa pon..tp ptt nye seiras...buat nye jg dtnya...xlrt nk kejar..hahahaa..umo skang staun lebei..pntang abg ke adik wt slh...abiz la slh sorg akn gigit...ish3..nasib qiqi ni xdgigit.hahha

p/s: qii pon ringin nk de ank kmbr..tp kalo dpt cm ank mksu tu..kn pk byk kalo gk ni.hahha

Ujang9897 said...

mak ai..bestnya kalo ada kembar..harap2 dpt anak kembar..hihi

Amy Syaquena said...

Kak cik amy nie tak pernah mengharap nak kembar sebab sowang pun tak dapat lagi ha hu3...sob~sob~sob~

makdara TERdiva said...

saya ada sepupu kembar..tapi tak sedarah..so, takde can lah nak feeling2 mengandung kembar..kehkeh!

SURIA AMANDA said...

alangkah bahagia kalau dapat anak kembar..bukan senang nak dapat kan...kalau la dapat...x yah sibuk2 nak tambah anak tiap2 tahun..

Piasara said...

Kakchik..tq sbb sudi dtg blog saya dn komen sekali..rasa terharu jer blogger famous cm awk ni..sudi gak nk kwn2 ngan saya.Kdg2 saya rase cam tak boleh masuk jer ngan sesetgh blogger tu..Takat ni saya cuma rapat ngan 2-3 org je(sbb diorang hari2 dtg jenguk blog sy.)yg lain2 tu,hari2 sy gi blog diorg tp diorg lum tentu jenguk blog saya..Harap sudi kongsi2 ilmu ngan sy yer..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakcik sebenarnya die pun ada adik kembar jg..tapi payah nk ambik gambo lepa...ni pun puas paksa...
http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2010/09/sekali-pandang-mcm-sama-2-kali-pandang.html

Pembawa_Wacana said...

harap dapat anak kembar jugak...tapi kesian la pulak kat isteri nanti kene kandung dua skali...

bun_nee said...

KAK CIK, ada gak terpikir nk kembar..hehehe sebab belah family suami dan saya ada kembar.. syoknyaaa

My Little Diary said...

salam,
saya pun teringin anak kembo ni... hehehe, tapi takder pulak keturunan kembo...

AngahSayang2314 said...

ye la angah mati2 ingat sama.. tadiii

muslim said...

hehehe..kmbr ni time kecik je susah jaga..sebb nk kna bli semua sama..klu x gaduh..(bnyk ank kembr dlm my keturunan)

Iman said...

waaa...nak anak kembar gak....

DiaUmaiNiNaz said...

suka dgn sikembar...kalau seiras bole tukar2 bf...heee, tulah pasalnya tak jd pd Dinaz..niat tak baik sedari awal...hahaha

::Budak Degil:: said...

insyaallah pjg jodoh sy ngn mr.ss smpai jnjang pelamin, dapatla sy twins kot..hehe

!eNa PnG said...

k.chik...


nak jugak baby kembaq :))
maybe susah jgk nak bersosial,tapi ceritanya lagi menarikkan kalau nak tulis dalam blog pasal i kembar...

mama zakuan said...

suke tengok kembar zaquan n zafuan...jom la join mama zakuan huhuhu

Mama Zharfan said...

me pun mcm kecik--teringin nak anak kembar hahaha tp sbb tak de gen kembar, so dlm mimpi ajerlah ;)

Kamsiah said...

salam
suami saya ada anak sedara pompuan kembar..masa saya memula kawen dulu..umur dia org 5,6 th mcm tu la..sekarang dua2 dah keje..masalah saya..sampai skrg saya masih tak dapat menbezakan...mana adik...mana si kakak hehe...

diana said...

kita ada sorang je kakchik..
tu pun kadang2 tak dan nak mask..
hehhe..
kalau ada kembar pengsan rasanye..

MamaYatie said...

ada kembar mmg sejiwa..tp byk kembar yg tak sejiwa..kekeke

Aku Ibu Muda said...

citer pasal kembar ni, baru2 ni wani mimpi preggy kembar

tapi macam takut je...hihi..sebab baby baru ni x masuk 6 bulan pon lagi..ahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

saya x mo anak kembar..mesti penat.

Cempakamelati said...

Saya juga teringin nak anak kembar, tapi kedua-dua pihak tak pernah ada saudara mara kembar..jadi perkara ni tipis sekali.

azzey said...

Cun nya kembar yg atas tu..:)

munna said...

dlm family munna ada abg kembar yg kembar dan ada anak buah kembar

b a m b a m ' s said...

seronok kan ada twins..!!heheh

pakcik saya kembar..
saya ada 2 pasang kazen kembar jugak..then sis in law pon tgh pegnen baby kembar..heheheh..genetik kembar kuat betol.. :P

Mat Gebu said...

Saya dulu siap berdoa, moga Ben dpt anak kembar 4..sebab aku nak culik satu anak dia ke Johor, dan sorang lagi kak ummi kuantan nak culik bawak pe Pahang....dasat kita orang ni kan, kak chik...penggsann Zilaa...haha..

Izan Ishak said...

kakchik, bila izan dpt anak kembar baru dpt tau camna best nya jaga anak kembar ni. even kami mmg takde gen kembar pun dua2 belah famili.

bila kembar affan afnan dah besar ni (3 thn) mmg nampak sgt berbeza karektornya. tp part paling best kalau dorg dah pandai bekerjasama... huhu. sejuk perut ibu mengandung~

Maria James said...

weeeeeeee...nak anak kembar gak ah ti! hahahahah