Monday, December 27, 2010

Pinjamkan aku RM5000

Korang .. pinjam RM5,000 boleh? Nanti aku bayar balik. Eh .. pe kes tetiba aku nak pinjam duit korang eh. OK. Baca kisah benar di bwh ye. Kisah benar tau bkn Misteri Nusantara. Aku pandai buat cite yg 'real' je .. misteri-misteri tak reti. Hihi ..

Bkn aku lah. Tadi ada org sms nak pinjam RM5,000 dari 'Kakchik' nya. Buat apa? Kenapa? Wah .. aku punya soalan mcm mato-mato nak pencen bln depan!! haha ..

Gaya tak kalah .. hebat .. kalau bercakap bkn main lebat. Kalau ada pe2 event yg mlibatkan makan-makan, dia ni sokmo jadi tukang 'sponsor'. Bkn sikit2 punya sponsor tau .. seekor kambing dia bagi. Bkn main gah di mata masyarakat tapi hakikatnya? Masih ada lagi ye org camni. Mementingkan status dan gaya walhal ???? Ni la yg dikatakan 'BIAR PAPA ASAL BERGAYA' kot?

Fren, let me tell u this. If u come to me, u want to borrow my money sebab anak kau sakit or any other logic and rasional reason, maybe i will consider.  But not for reason yg bkn-bkn. Cukuplah yg dulu-dulu tu. My advise is .. Cari org lain. Nama aku bkn ALONG. Nama aku Kakchik@Ella. Haha ..







23 comments:

deAnza-wAnda said...

waah...slumber jer ek nak pnjam 5000...perghhh...gile ah...

My Little Diary said...

salam

eeee... takder rasa segan ke nak pinjam kat org... rm5k plak tu... kalau 5hinggit takper gak... huhu

Encik MamaT said...

kak chik.. eh.. kak long... hahaha... bg 5 ringgit leh ke.. hehe

Yan said...

jangankan 5k... rm50 pun kite payah nak beri org pinjam.. pasal kite ni bukanla kaya mane..

salam kenal yer..
jemput ke blog undi bby kite..
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
tq

ozzy said...

salam..

Nak pinjam 5000 main sms je?..ishhh yang nak beri pun x jadi nak beri

Roket Kertaz said...

haha .. nak pinjam pun jumpa laa elok2.. discuss.. muahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sekarang dunia mkn canggih..kakchik pun ada bg pinjam duit..haha

Jank said...

bg je la kakchik, nnti masa nk simbah cat ajak sy skli tau haha. tp si dia tu mmg x tau malu la

whitecappuccino said...

wah! dia ingat rm5000 tu cam rm5 ke

Shahazrin said...

5k boleh kasi... tapi bila nak bayar balik tu yang adus..... boleh perang dunia ke tiga macam-macam lagi...

diana said...

saya bukan along..saya cuma nak tolong..heheh..
memang penat la kalau kita dah ada sejarah dengan orang yang liat nak bayar hutang ni..serik!!

azila said...

Adeh...slambernyer,hhehehe.5 ribu xperlah gak kan k.chik:)

kakchik@ella said...

wanda & azila .. mmg slamba. suka2 je nk pnjam duit org .. men sms je lak tu. geramss .. hii .

Alya_Amor said...

hahah.. akak bakal jadi ah long nty~lalalala

alinac lover said...

huhu tau xpe

yong pon xnak da jd mcm tu..serik da kasi pinjam kt org

kin said...

ella, ai pun nak pinjam gak jugak... berapa2 pun tak pe, ikut suka hati youlah....hehehe

ryann said...

gah di mata, sengsara di jiwa ye sis

LeeAneem said...

sempoi tul cam tu je nak pinjam duit....ade malu ke tkde kemalu......ni...

::Budak Degil:: said...

akak!..sy nak pinjam 50sen boleh..ahaha...malu la nak pinjam2 org nih..

vict said...

bagi je... tapi buat perjanjian dulu, kadar bunga dia bagi 500%.. pastu kalau dia tak bayar, cari adik beradik dia ke sedare mare dia ke pastu suruh org belasah.. pastu simbah cat merah ke, hape ke... wahhhh, dah sebijik mcm along pulak ya.

azzey said...

kakchik@ella: 5 ribu mcm 5 hengget je dia anggap ek...hi3....

neni izazi said...

bestnya...main msg je mintak rm5k...xtau malu ker???

mellow said...

hah amik kau . kakchik dh kuar kegarangannye