Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Wah .. Rindunya ....


Seharian sibuk. Ke aku buat-buat sibuk? Hehe ... Alahai rindunya kat korang semua. Seharian aku dan famili menghirup udara segar dan dingin di Kota Keriangan Genting Highland sampai lupa kat korang eh. Eh .. taklah, acah je tu .. Mana blh lupa kat korang dan blog kesayangan aku ni. Aku buat-buat lupa je tadi  .. mmg betul-betul nak 'spend quality time together with kesayangans' .. but once i reach home, lappy ni jugak yg aku pegang dulu, blog jugak yg aku tgk dulu. Hehe ...

Cuaca kat Genting Highland tadi sgt baik, langsung tak hujan. Org pun tak ramai sgt. 1st sebab today is working day, 2ndly sebab today result PMR keluar, so sikit sebyk menyumbang kepada kekurangan org di sini. Yg ramainya pelancong. Tapi jgn tak tau .. Hotel rooms all fully booked, yg tinggal cuma suite yg brharga RM1250 dan ke atas. Luckily we dont plan to stay here, lagipun Genting Highland tak jauh dari Sg. Buloh so most of the time memang kitorg balik hari je. Sepanjang hidup aku ni, dah dekat 15 kali kot aku pegi Genting Highland tu. Dari roller coaster dia cuma 1, game dia pun tak byk ... skrg?? Jgn kata game dah byk, 'snow' pun dah turun kat Genting tu. Hehe ... Aku sebenarnya bukanlah suka dan fanatik sgt dgn Genting tu tapi sekadar memenuhi impian Aiman dan yg lain-lain je. Masa arwah Ayah masih ada dulu pun byk kali jugak aku ke sini dgn In-law's family.  Byk kenangan indah di sini ..

Since dah kerapkali ke sini, aku skrg lebih suka menghayati suasana, menghirup udara segar, nyaman dan dingin Tanah Tinggi Genting dan melihat gelagat org sambil melayani karenah Aiman tersayang. Yg penting i make my family happy.   

Lgpun umur mcm aku ni mana la manis nak tergedik-gedik main game tu, kan. Let the young one enjoy lah. I sit at the corner with my book enough. Hehe ..



p/s:- masa muda dulu aku la Ratu kat Sunway Lagoon dan Yaohan. Hehe ..



14 comments:

kakyon said...

patutlah senyap aje..gi jalan ghupanya.rindu tak dengar kakcik gelak..he

diana said...

ha..
tambah satu ratu lagi..
ratu genting highland..
hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh gi berhibur rupanya..best2

Para Jamaludin said...

akakkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!

abiummi_khalish said...

patutlah x melawat khalish..jln2 rupanya..wah..best2.....

SYANI said...

Seronoknya pi Genting... Lama tak pi sana walopun dekat sangat dengan rumah!

Encik MamaT said...

kak cik.. skali skala nak berhibur.. hehe.. happening sikit...

azila said...

waa...sonoknya.zla ni lom penah jejak kaki lg kat genting..cam xpercaya lak, sbb bukan jauh sgt pon kan:)

Ati Masrif said...

Yaohan....hehe..
teringat lepas sekolah dulu2
suka jln2 di situ maklumlah dekat..

Lagenda said...

mana pic kat sana kakchik??

cik panadol said...

wah g berjimba-jimba rupa2nye....

Gayahspears said...

Jalan ya akak.. nk ikot jugak :(
Rindu nk jln2 dgn akak..
seyes akak memang sempoi...

azzey said...

kakchik@ella: Yaohan? dh lama tak dengar nama tu kak.....hu3...

Azwan@Mr Money said...

rindu akak juge. hehehe.... eh.. tertibe lak..