Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mari kita tembak musuh ..



Awat la dalam dunia ni ada org yg bangga bila ada musuh? Org len aku tak tau tapi aku ni pencinta kedamaian. Tak nak gaduh dgn org .. tak nak ada musuh.  Dlm hati cuma nak berbuat baik seikhlas-ikhlasnya dan hidup dgn penuh kasih syg. Tu je. Tp dlm aku berbuat baik tu, ada gak yg bersangka buruk padaku. Lantak ko arr .. Ada aku kesah?? Hehe .. Back to the story. Sori eh .. ke laut tadi. Hehe ..

Salah satu cara yg digunakan utk menembak musuh skrg ni ialah melalui Blog. Hebat!! Millenium woman lah katakan. Dulu-dulu berani gossip belakang pintu je. Hehe ..

At one time kat opis ni ada 2, 3 org staff perempuan tak puasati with each other. Maka bermulalah perang mulut 'belakang' antara mereka. Boss C aku yg tua dan berpangkat Bapak tak puasati dgn environment opis yg mcm dh tak da persefahaman sesama mereka. Apa lagi .. Bapak panggil sume mengadap beramai-ramai. Perbicaraan la kononnya tu. Hehe ..


Nak tau apa Boss C cakap?? 


"U org arr .. pompuan suka gaduh itu mcm. Dia ckp dia, lu ckp lu. Kita lelaki arr .. tada ini mcm .. terus hantam". 


Hahaha ... Kita pompuan mana blh hantam boss, tarik rambut boleh arr .. Eh bkn rambut .. tarik tudung. Hehe ..


So, conclusionnya .. Nak tembak musuh skrg ni dah ada beberapa cara. Antaranya :-


1 - Terang-terang melalui blog (buat yg ada blog)
2 - Terus hantam!! Haha ..


Weh .. korang yg mana?? Aku ?? Rasanya takat meluahkan rasa tak puasati kat bog ada la. Tembak belum lagi. Nanti aku belajar jadi sharp shooter dulu. Hehe ..


Anyway .. tak suka musuh. SAY NO TO ENEMY. And dont la proud or riak bila u ada enemy. Not good la. Nanti Tuhan tak sayang kita. Eh .. cam Ustazah lak i ni ye. Hehe ..













15 comments:

hamzah ian said...

first komen ke ni

Amy Syaquena said...

As'salam...

Amy setuju sekali...

AiDa AzRyN said...

Betol tu akak! aida sokong!
SAY NO TO ENEMY!
:)

CT said...

Peace war! Smlm akk terbaca blogger terkenal bgado...perghhhh! citenya pasal copy n paste...ntahlah...kita kepoh jap...hahaha

diana said...

kita pulak terus berdepan dengan tuan punya mulut longkang..
tapi heran la kakchik..
tapi heran la..
yang pegang watak mulut longkang tu mesti lari2 dari berdepan dengan kita..
takut kena terkam la tu..
hehhe

Liana Ryan said...

hehe.. saya dulu slalu ngadu dalam blog tapi sekarang dah kurang.. tanak marah-marah dah.. cool je

deAnza-wAnda said...

fuyooo.... peace!!!

gigi rongak said...

lumrah la tu.haha

Tomato Gurl's Life said...

setuju akak..cik tom kurang suka gaduh..sbb rs buang masa je..huhu..

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

tomatokering :) said...

peace! ;D

ok kak.sgt jeles sbb meaw dpt hadiah..tapi sy tetap dpt share..hihi ;D

Cempaka R.Minta said...

hii
cempaka mahu yang tenang dan damai

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sbnrnye x best kalau ade musuh..
tpi bukan kite yg carik pasal, tpi org tu..
sbb geram sgt jadi la musuh,,
hahahk !

alinac lover said...

x elok ada musuh kan~

kin said...

yeah make peace & love.. NOT war.

neni izazi said...

kadang2 kita ni nak berbaik jer dengan semua orang tp still ada jugak yang xpuas hati or jeleskan kita? what should we do?