Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Queen control bukan pada suami shj.


In life ada mcm-mcm ragam manusia. Ada yg baik, ada yg jahat, ada jugak yg pelik dan jelik.

Pernah tak korang jumpa kerenah org yang pelik camni? Kalo ko dah ari-ari mkn dgn dia, maka tetiba je si dia akan menjatuhkan hukum harus dan wajib makan bersama-sama setiap hari. Kalo ko tak makan dgn dia, dia masam muka, dia bising dan merungut. Kiranya once kalo ko dah rapat dgn dia, habis sudah freedom yg ko ada. Ko dah tak da hak lagi utk tentukan ko nak makan apa .. di mana .. in the office or outside, sbb semuanya dia dah tentukan utk ko. Tak kira ko suka atau tidak, u have to listen to him or her. He or she will decide for u. Makan apa ?? Sedap atau tidak ?? Sumenya atas dia. Ko memang dah tak da privacy or freedom lagi dah. Dia yg berkuasa, dia yg akan menyusunatur segala-galanya. Karakter camni kita panggil apa eh? Queen control ke?

But normally 'Queen control' ni kita apply pada suami isteri, kan. Yg ni bkn suami isteri tapi sahabat.


18 comments:

Cik Tom said...

queen control versi sahabat...byk kali dah kena...xsuka org camtu..asyik nak kita ikut ckp dia/take care perasaan dia je...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

arghhh jgn lah jmp manusia mcm ni..hampehh

riza said...

huh!menci ngan org perangai gitu...tp kalau ckp kang sentap la pulak...

Gayahspears said...

hahaha.. lain org lain ragam...
besa la tu... kadang2 kita sendiri pon ade sifat camtu..hihihi
betoi x akak chik???

diana said...

aih..
prihatin tak kena tempat tu..
sebenarnye lagak dia macam mengambil berat.
tapi terlampau sanagt la..

Sidratul Muntaha said...

sebab tu aku lebih suke jadi lone ranger kat lab
makan sendiri
sume sendiri
sosial tu bila weekend jer

::Budak Degil:: said...

kdg2 queen control ni baik utk semua..^_^

bspotgurl said...

ermm, kalau sahabat yg macam ni pun susah gak kan, kakchik@ella...
cemane nak buat kalau dah sahabat kita mcm ni perangainye

sarah-najwan said...

kdg2..hubby saya salu ckp kat saya:

"mak mu ni..kecik je..tapi queen kontrol"...wahahahaa..

tang mana saya jadi queen pom xtau..queen of his heart kot...hehee

Princess Nur said...

hmm..ada jugak ke orang camni? bo layan la kak :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ish2 macam2 kan..sahabat pun leh jadi queen control....

eliyaezlinalias said...

penah kena gak...
dia cam xleh tima kita bkwn or gi lunch ngn org laen tanpa dia
herk! sya bg sttmt st8 trus...
seb baek pulih keadaan...(*_*)

Encik MamaT said...

hehe.. taleh bayang lak.. kawan baik ke.. hehe.. sabo je la... hari2 blanja ok gak tu...

-telordibasuh- said...

tggu la telor kawen nti telor cite la kat kak cik sape control sape hahaah

Amy Syaquena said...

As'salam...

ada jugak ke orang amcam nie..

p/s : jom tinggalkan detail diri di sini

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jomm-kongsi-detail-tentang-diri-anda.html

deAnza-wAnda said...

adeh saiko ke ape ni owg tuh?

neni izazi said...

tu macam nak suruh jadi peneman dia je tu...temankan dia makan tiap2 hari sbb xder org dah nak kuar makan dgn dia...

cikpuanhady said...

ade jugak org camgini ek..perghh..mitak2 dijauhkan..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire