Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

E.O. T.




Paham ke makna E.O.T. tu?? Extension of time le .. 
Ala .. yg kdg-kdg kita panggil 'Wait Seminit' atau Jap eh .. atau .. Jap-jap, 5 minit je lagi.
Sume amalkan dlm kehidupan, kan. Sila mengaku, jgn malu. Hehe ..

Bkn kita je, projek-projek yg aku jaga ni pun ada yg terpaksa mintak E.O.T. Tak brjaya disiapkan mengikut masa yg ditetapkan oleh sbb-sbb yg tak dpt dielakkan.


Masyarakat tau nak marah je, kan. Selalu kita dgr 'Apa ni? Projek dh brtahun tak siap2 lagi!!' Fuiyoh!! marah berapi-api ..aku dengar pun takut!! Hehe .. Banyak sebabnya. Kdg-kdg cuaca .. kdg-kdg kabel-kabel bwh tanah yg belum dialih oleh PBT, kdg-kdg sbb lambat dpt kelulusan dari PBT. Kdg-kdg .. Eh!! Bape byk kdg-kdg da .. haha ..


Alahai .. tetiba je mlm-mlm camni merapu psl keja. Apasal eh?? Stress ke aku?? Sampai terbawak-bawak kat rmh camni. Hehe ..


Anyway .. 2 projek dh hand over kat gomen. Tinggal 4 je lagi. Ringan sikit rasanya bahu ku ini. Hehe .. Hepiiii sgt.








11 comments:

sarah-najwan said...

saya pom biasa kakchik..mmg guno sokmo..tapi kene pastikan tidak overdue je..hehe

sampai skrg..saya masih ada keje skol yg belum siap..EDD..mcm nk bersalin lak..31 dis 2010..

doakn saya berjaya kakchik sblum smpai date tu..nak kasi pecah rekod sket tahun ni..jika berjaya saya publish..jika senyap ...xberjaya lah tu ..huhu

alinac lover said...

jaga 6 projek..senget bahu2 nak tanggung kan

da lepas dua lega da tu~

AiDa AzRyN said...

lol.. siyes aida tak tahu sebelum ni E.O.T tu hape.. hehe.. adeh.. XD

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis
adik pun guna gak kat umah ni..heheh,kain x berlipat 2 hari..kui kui kui.

cik EPAL said...

tak penah lak denga sal e.o.t ni :D

ctpayong said...

ada satu projek kak ct tak semena-mena dpt EOT sedang kita tak apply pun. actually EOT will eat up our profit dgn cara yg tak nampak.

alexa yussida said...

1st tym dgr EOT ni..EOS canon dslr tu taw la:p

hehe..okila tu kak,tnggal 4 je ag..chayop2 akak!!:D

nur said...

take 5 sama tak?
ALL IN ONE

bspotgurl said...

papepun kakchik@ella.. all the best yea

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

slalu guna ayat tue..jap..jap...nak pakai lipstik..hahahha tetiba nak pakai lipstik kan.. :P

meaw said...

meaw tak penah dengaq jugak E.O.T ;)
baru first time,haha....

pehhhh, kalau meaw la yang handle projek tu sure terbengkalai,hebat jugak akak ni eh....gud luck kak ;)