Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pokok pun bengang kat kau lah!!

Buat yg tak da keja lain selain dari busybody nape blog org len lbh meriah, lbh byk follower, lbh tinggi traffik dari blog lain sedangkan entry nya biasa-biasa dan tak da kualiti, gi la buat keja lain.


Ni sampai sanggup antar email maki hamun org .. tak da keja ke?? Sian kwn tu blogwalking sana sini memperkenalkan diri. Blog dia baru 2 bulan lebih, follower dah lebih 1000. Nak wat camna, kan ... Dah org suka blog dia, org follow la. Kita yg tak suka dan tak nak ikut ni dok diam-diam, tak yah kutuk org. After all, it's a matter on how u promote your brand name, right. Mcm aku ni, so-so je. Tak larat aku nak beria-ia mengejar traffik, life aku sendiri dah cukup menstresskan dan bz.  But i didn't against org yg beria-ia. Bagi support lagi ada. 


Apa agaknya 'scale rule' yg digunakan utk ukur kualiti sesuatu blog ye? Dont worry dgn kata-kata org dik, tgk Maggi Mee cukup. Tak da kualiti tapi diterima ramai, betul tak?? It's all about marketing. Clear, right??


Sian adik aku ni. Dah la duduk oversea, jauh dari sedara mara, blh ku pujuk melalui YM shj. Dia sedih dan  bengang, sampai nak tutup blog. Tapi aku rasa kan, bkn dia je bengang, pokok pun bengang kat org-org yg mengutuk tu. Tak caya tgk bwh ni. Hahaha ..


Pokok pun pandai bengang kau. Hehe ..

27 comments:

Encik MamaT said...

nak tau gak.. sape makhluk tu.. hahah.... takde kje nak dengki2 ngan orang apa kes... kekeke.. sabo je la...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

abaikan manusia2 yang xleh tengok kesenangan orang lain tue..menyesakkan minda kita jerk..
hahahah lawak la pokok pun pandai nak bengang kan...

AngahSayang2314 said...

ermm sapa la yer.. yg pelik pokok pun leh bengan gak??

Rinna said...

Ada jugak manusia..yg suka dengki2 ni yer.. isshh sapa laa busuk sgt hati tuh..

Ummi Izzah said...

alahai...ada lagi yg nak dengki2!... sape lah tu..

miya said...

standard org otak sempit. dengki ngan kejayaan org lain. baik terjun laut sajalah.

MamaEma said...

buat tak tahu saja..pedulikan orang yang dengki itu...

NaniRostam said...

Kadang-kadang ada rasa kesal dengan orang kita. Suka jatuhkan sama sendiri.

Salah satu sebab bila selalu berita keluar kena tangkap rasuah, pecah amanah, jenayah kolar putih kolar hitam selalu orang kita kerana mendengki sesama sendiri.

Dengki hati bila tengok sama sendiri senang lenang, kaya raya...lebih dari kita.

Bangsa asing kat negara kita kot semua bersih cekap amanah....tak pernah buat salah.Tengok hidup mereka senang lenang..kaya raya...tak da sapa dengki.

Kesal sungguh dgn bangsa yang suka mendengki sesama sendiri nih.

BEN ASHAARI said...

dunia .. lihatlahhh .. lihatlaahhhh.... bangsaku yang meriah ini..

diana said...

kesian..
sebab blog hati jadi busuk..
bukan kah blog ni penghubung ikatan..
boleh buat kita kenal mesra antara satu sama lian..
.jangan jadikan blog penyebab kita membenci antara satu sama lain.

Amy Syaquena said...

As'salam..

sape la manusia tue agaknya , kenapa la mesti ada perasan denggi..minta di jauhkan la...

p/s : akak pun jangan sedih tau amy masukkan akak dalam bloglist wajib terjah nanti setiap hari amy akan datang sini..kalau x masuk dalam bloglist takut amy terlepas pandang...

theblabber. said...

kan? ada lak tu takleh kena terima komen, terus menggelupur juga kak.

payah orang camni.

cakap kat kawan aku tu, never bother apa orang cakap. afterall bukan dia yang bayar bil kita bulan2 :) am so been there, done that.

Princess Nur said...

ish3..anak sapa la tk skolah tu ye kakchik..maki org pakai email pulak..kalau dh nak maki tunjuk diri je la..ni main2 sorok pulak..sepak kang *tlg marah* ngeee..

kakchik@ella said...

thnks for the comments, seronok baca.

Just imagine, my female blogger fren yg stay di oversea ni dpt email maki hamun yg bkn shj mengutuk blog dia, siap kutuk peribadi dia sekali pdhal tk kenal pun sesama sndiri.

blogging is suppose to be fun, making and meeting new frens but it turns the other way round bcos of ??? ni kita panggil jeles ke??

Agree with blabber. My fren shld apply 'Blog aku, suka ati aku lah .. Apa kau kesah??'

:~:Budak Degil :~: said...

hahaha..pokok degil tade kak?..huhu

Ati Masrif said...

biasalah manusia begitu

cuba cermin diri..pasti ada yg tak betul
sini sana ke...

alinac lover said...

laaa ada pkok nama bengang ke

hehhe

Gayahspears said...

adakah akak umpamakan si dia tu pokok??? pat2 gtau gayah.. mood nk tau ni.... hahahahaha

ctpayong said...

mana pulak ella cilok gmbr pokok nama tu..ada jugak ke pokok nama gitu ke ada yg gatal tangan...eeee

kakchik@ella said...

akak ct payong, mmg nama pokok tu cenggitu le .. bkn tangan i gatai tambah tau. hehe ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Salam..sis..betul tu,pandai pokok bengang..tq sis,adik sayangggg akak.

Liana Ryan said...

Tak pe.. orang benci sebab diorang jelez je. Memang sah dah tak da sebab len dah.. anyway, cool je.. makin banyak haters, makin popular.. hehe

azzey said...

kakchik@ella: betul tu kak. apelah diaorang ni....x sker jgn follow, tak yah nak kutuk2 org kan kak......:)

Cik Tom said...

suh adik akak tue sabar ye..maybe betul gak istilah "blog aku ikut suka aku la" tp kdg2 kita take note jugak sebarang teguran utk kebaikan..kalau teguran tue dh melampau2 just ignore it..

aidillah HAIMI said...

manusia memang tak boleh diam kalau orang lain berjaya, ada je hasad dengki dia. ^_^

afdhalluddin said...

cool...
setuju...
=)

alexa yussida said...

dengki aje...ishk....saba jela..huhu