Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

SEGMEN BA : BILA SI DIA BERTANYA

Hari ni ada sikit free sbb 'Boss less'. Dari pagi merungut bosan. Tengahari merayap kat 1 Utama sorang-sorang. Sampai je kat opis, bukak blog. Tengok-tengok ada Bila Si Dia Bertanya kat Blog Adik Ben nih. Orite Ben, yang ni boleh layan. Aku ni kan cerewet, bukan sume Segmen Ben aku nak join. I pilih-pilih u. Jgn marah Ben. Hehe ..

Ok lah. Panjang sgt Mukadimah tu. Mari sama-sama baca bwh ni. Hehe .. 

  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?
Mmm .. Blog perlu ada elemen-elemen santai, gaya bahasa yg bersahaja, simple, mudah difahami dan 'readers friendly'.

  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
Bagitau kwn2 .. Ko kalo boring or rindu kat aku, bacalah blog aku. Tu je. I pemalu nak lebih-lebih u. Hehe ..


  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
Tetiba masuk disambut dgn lagu. Sokmo trkejut kalo speaker tgh kuat. Kusss semangat. Hehe ..

  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?
Layout blog - Bersih, kemas, cantek, menarik. Yg tu i tgk dulu. Hehe ..

  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
Buat tak tau je kat pengkritik tak diundang tu. Hehe .. 

  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
Yang cool, yg bersahaja, yg ringan-ringan. Pasni mesti i dtg lagi. Hehe ..Yang ada makanan sedap-sedap cam Pakcik Mat Gebu pun i suka u. Hehe ..


20 comments:

Kalamhati said...

salam ziarah..

jawapan mantop!..=)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

mcm best je sekmen nie !
nak join la rase nye !

Gayahspears said...

mantap~
wah2.. akak pon join segmen ni ya...

sarah-najwan said...

rasa cam nak join je segmen baru BA nih..whahahaaa...

My Little Diary said...

salam,
yeay!!!! saya suke dtg blog ni... simple.. tak serabut...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

blog bonda amani suka dak?? heheheh :P

deAnza-wAnda said...

wat bout my blog kakchik... hehhe

Princess Nur said...

jawapan2 kak chik tu agak2 ada kt blog saya tk? heheh..

iqbalhakimi said...

pandangan2 dari rakan rakan lah yang akan memajukan kita..selamat maju jaya kak chik...salam kenal =)

~ch@wi~ said...

wahh~~ jwpn yg sempoi! ;)

aima in luv said...

bagos2..
semoga awk terus maju dlm dunia blogger k =)

Cik Hasnah said...

Singgah dari blog Mr Ben ye~
keep it up :)

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben ;)
Segmen Abg Ben
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

AdiaLuze said...

Yang jawapan tang 'lagu' tuh, setuju sesgt!! :)

Lulu caldina said...

semoga terus berjaya dalam dunia blog...

puteri cahaya. said...

singgah sini.. jawapan yang simple tapi menarik http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

puteri cahaya. said...

singgah sini juga http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

DiaUmaiNiNaz said...

salam singgah kakchik..layout awk besih dan nyaman..heee walau takde bau..yg pentig xder lagu yg membingitkan...kalu ade pon dinaz masuk..tp kena off speaker dulu. Syabas!

azzey said...

kakchik@ella: saya pun join gak nikak....mmg hebat penangan si Ben ni...

neni izazi said...

blog akak ni baguslah...isu-isu ringan je..xderlah sakit kepala sngt nk membaca.sesuai la time nak bersantai2 depan LP ni.