Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Wedding at the pool side (Kazen i lah .. Hehe ... )

As i said b4, 11hb ni ke wedding lagi. Sungguh la meriah cos all relatives from  Kelantan turun. Tuhan sajalah yg tau how i rindu sgt kat diaorg. Lama sungguh tak jumpa Mama Jah. Dah berbelas tahun dia berhari raya Aidilfitri di Mekah. Tiap kali beraya di Kelantan, mmg sokmo dia tak da. Mama Jah ni single mother. Lepas arwah uncle meninggal, dia hidup sorg diri. Duit byk, kejap-kejap terbang ke London tgk kakak dia, tiap tahun bln puasa gi Umrah. Mmg susah nak jumpa dia ni. 

OK .. habis sudah iklan tak berbayar tadi, kita terus ke sessi dgr cerita ye. Hehe ..  


Kalau minggu lepas si adik meraikan kedatangan org baru di hotel, minggu ni si abg mahu meraikan kedatangan org baru di tepi kolam renang di rmh sendiri shj. Maka berkumpullah kami semua generasi demi generasi di banglo nya di Kg. Merbau Sempak, Sg. Buloh. Alahai .. wiken house dia pun dah bernilai Juta-juta.  Yg wikdeys kt Taman Tun tu bape la gamaknya ye?? Hehe ..



Lokasi kenduri - tepi swimming pool


My Uncle - Datuk Husamuddin, Poksu, Moksu Dah, Mama Jah
My mom, Sister and Cousins from Kelantan

Mama, Abah, Uncle, Auntie, Adik Beradik and Cousins.

Inside the banglo with untie and cousins.

After the kenduri, they came to my house
Sessi lepak dan gossiping diteruskan. Hehe ..


Apa lagi yg lebih indah dlm hidup ni selain dikelilingi oleh yg tersyg, kan. Punya asyik bersembang sampai tak ambek gambar dgn Pengantin pun. Hehe ..

25 comments:

auny ngehngeh :D said...

aaa. camni nak kawen kat pool jugak aaa.. hehe ^^ best best !

Sidratul Muntaha said...

yup..
family comes first.
hmm..klu takde esok - esok mesti sunyi sgt2...

miya said...

Jeles arr kak,, sedih sbb family sy Xmcm ni. family mak kat indon, bapak pulak kat filipin. kempunan sy nak merasa...huhu

efa said...

waah..bestnya...nak juga cmtu huhu :)

CGG said...

waa..
soo cumel this place sis..

mr.curly said...

wahhh grandnyeeeeeee!!!..besau umah..

makdara TERdiva said...

jumpa sedara-maralah saat paling ditunggu2.. :)

wah!banglo..bilalah dpt cenggitu..

alinac lover said...

pengantinnyer xde langsung pic ek
hehhe

alahai..besh nya ada kenduri mcm tu kan

Yatre Hayati said...

wah besarnya rumah..

AiDa AzRyN said...

whoa!! bestnyer! @.@

sarah-najwan said...

whoaa..vogue de vazz majlis nih kakchik..hehe

**kakchik oghe klate ko?..samolah kito..hik hik

AngahSayang2314 said...

wah cantik tueee...... hehehe....nie kak chik vogue giler laaa time nie hehehe

Shu Shinju said...

CNTIKNYE BANGLO DIA...BESTNYE....

:~:Budak Degil :~: said...

lepas makan2 terus terjun pool..yuhuuu..

Cik Tom said...

wah mmg grand..seronok tgk..tp kl cik tom kawin suka simple+cr kmpg sbb lg mesra..xde formal sgt..hihi..

diana said...

rindu lak kita rasa nak berkumpul ramai2 macam ni..seronok dapat jumpa sedara mara.banyak cerita!

MamaYatie said...

wow...dahsyat sih umah nya...bertuah pengantin yer..

kakchik,smbt anniv kat tepi pool la..hehe

deAnza-wAnda said...

kelas uu... wanda nk wat atas air nati ok x kak???

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah rasa nak swimming jerk tengok pool tue...

kakyon said...

kelas lah family ella..

alexa yussida said...

meriahhhhnyeee....

tapi pengangtinnyeee takdeee:p

AROL DSHW said...

Wah! Bestnyaaaaa. Ha'ah. Baru perasan yang gambar pengantin takde. Haha. :D

mellow said...

bestnya wedding dieeeeeeee

cikpuanhady said...

wahhh..bestnya kawen kat pool..ha'ah, tapi gambar pengantinnya mana?

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Syima Emi said...

ops kak chik, kak chik ni cousin dengan alwani keee? ke ayah dia cousin kak chik? (tetiba confuse..heheh)... saya ada pergi gak wedding alwani ni.. memang sgt meriah.. kawan blaja ni...