Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masa utk korang bersuka ria ke?

Ramai yg tunggu kedatangan Disember. Masa utk korang bersuka ria bersama kesayangans ... masa utk korang ber la ..la ..la ..la. Mesti korang excited time-time camni. I wish i could do the same too. But too bad, December is always a busy time for me. Masa ni la paperwork bertimbun atas meja. Ingat lagi 2 tahun lepas, time ni la company nak kena audit by SIRIM. Maka Disember ku habiskan di meja kerja shj. Mmg tak merasa nak holiday langsung. Tmbh tension bila Sijil pendaftaran sykt expired awal tahun. Lagi la tak blh pegi mana-mana. Hehe ..


Kalau pergi bercuti pun tak enjoy sbb mana-mana holiday destination sesak dan padat. Jalan jem. Kdg2 nak cari makan pun susah. Have to wait for very long long time oooo .. Hotel pun mahal. Time mcm ni sewa keta kt Langkawi naik gila-gila. Harga makanan pun camtu gak. Mentang-mentang org ramai, sume pakat naik harga. Cuba time tak da pengunjung tu. Btl-btl 'down' rega dia. Byk kebaikan bercuti 'during off season' kan.


Lagi teruk bila bulan Disember keadaan cuacanya?? Hujan sana sini. Ramai gak my fren yg gi brcuti tp tak enjoy. Nak wat camna ....









12 comments:

mr.curly said...

amboi!!!..angin nmpak..hehe..tp stujuss la pe yg kakchik ckp tu..hotel n kete sewa sume naik harge ujung2 thn ni..

Encik MamaT said...

semua amik kesempatan.. hehe.. musim cuti sekolah... inilah masanya... hehe

Alya_Amor said...

camne nak bercuti camni.. terbantut niat Gayah..huhu

g Umah akak jelah..huhu

eliyaezlinalias said...

bersukaria sepanjang tahun!!!!!!!!

BUNGA said...

sama kat sini.. x boleh nk berhanimun sgt.. salji asik turun jer.. nak jln pun susah..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cuti bln 6 lah..mcm adik,nak x?

norh said...

sama la..disember paling sibuk..hu hu

darkbatman said...

wahh..mkn angin. tp disember ne x kua sgt cz hujan..lebih ske zzz..hahaa

deAnza-wAnda said...

dats rite lah akak..risau jugak nie if sngapore ujan...

diana said...

hujan..
dok rumah je..
biasanye suami bawak pi makan angin masa cuti raya cina je..

LeeAneem said...

bercuti dlm ujan=bercuti dlm bilik hotel je lah jwbnyer....

kakyon said...

cuti dari bercuti..hehe