Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Demi kasih syg dan cinta, super penat pun tak apa ..

Wiken yg super penat, tapi demi kasih syg cinta, aku rela. Amboi .. mukadimah n3 ke main lagi, tak nak kalah. Hehe .. Aku kan balik kampung wiken lepas, so byk la aktiviti-aktiviti sampingannya.

Otw .. singgah sini dulu. Tak masuk pun, stop ambek gambar je.

Amboi .. Harga tiket tak kalah dgn Desa Waterpark.

Mlm kita tidur sini, rumah mama dan abah kita lah. Hehe ..
Wah .. nmpknya rumput tak habis tumbuh lagi. 'Autogate' dah pasang.

Ahad kita pergi rmh Magic woman kat Melaka.
Terjumpa pulak dgn pemilik Pinky Cottage
Makin bertambah Rakan Blogger aku. Sukalah. Hehe ..


Petang kita pergi Nilai 3 pulak

Yg hensem tu adik aku - Izuddin, Mama, aku dan Aiman my son.
Iju single lagi weih. Sapa mau ?? Sapa mau ?? 
Kena tackle Kakchiknya dulu. Hehe ..
Penuh trolley mama borong. Lum tgk dia borong carpet lagi. Hehe ..

Wah .. Aiman & uncle dh mcm adik beradik. Hehe ..

Sampai Sg. Buloh dah almost 10.00pm. Tidur almost 1.00 am. Monday morning ada kerja kat Putrajaya. After 1.00pm baru masuk ofis. Penat?? Super penat lah .. bkn penat lagi dah. Hehe .. 

Tapi, apa sangat la penat tu compare too the precious moments that i spend with them? Walaupun kami tak berjaya menjejakkan kaki ke Bdr Melaka sebab 'machet total' (jem teruk lah) petang tu dan tak jadi dinner ikan bakar di Muor spt dirancang atas sebab-sebab tertentu, mkn mlm berlaukkan Asam pedas dan Sup ayam di rumah mama tetap terbaik. Sarapan pagi Ahad di Warung mama dgn Bihun soto, Roti canai air tangan adik sndiri, Roti jala juga air tangan adik sendiri tetap terbaik. Berapa kalori lah breakfast hari Ahad aku ye? Sib baik berat i tak naik u. Hehe .. 

Lain2 aktiviti sampingan? Otw back sempat singgah rmh Magic Woman utk ambil barang tempahan, pastu ke Nilai 3 sopink barang kawin Kak Ee adikku pd bln Februari nanti. Mmg super penat, tapi demi kasih syg dan cinta pd kesayangan's, aku rela. Asalkan dpt buat  mama dan abah hepi, Kakchik pun hepi sama. Kita sama-sama hepi. Hehe ..






16 comments:

sarah-najwan said...

sedak weh dio..jale2 sajo..

xpe la xjadi maghi kuantan..ambo pom ade meting kat skol date tu..

kita gthering lenkali des...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh syok nyer mama borong...

Mbah Dukun Bagong said...

tetap berjuang demi orang-orang yang dicintai, meski penat tetap semangat :)

deAnza-wAnda said...

wahhh best giler..eh2 nape g pomOte si aiman tuh..dah ader y punye la hehhe

Encik MamaT said...

best.. hehe..

diana said...

uih..
apa benda yang banyak sangat dalam troli tu...
sakan memborong!!

alinac lover said...

amboi
merata jalan

My Little Diary said...

salam,

wah... kakchik pegi jln2 ye!... cantiknya rumah parents kakchik.. hehe

farsweethome farah,faris,farisa said...

windu arrrr kak chik. bila blh jumpa lagi weyyy

DaddyDian said...

wah.. cuti sakan!!

abiummi_khalish said...

betnyer jalan2 dengan family....:-)

kakyon said...

wah! mama kakchik dapat barang yang di hajati..:)banyak lagi tak kakchik? ada org lain berkenanla..

afzan said...

ada apa kat melaka wonderland.. tak pernah masuk lagi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat melaka pun ada wonderland nyek...cam best jerk...

azzey said...

kakchik@ella; bestnya ......rasa nak gak bawak my princess ke Melaka Wonderland tu.....:)

Azwan@Mr Money said...

lama tak pergi melaka... last pegi time form 2... teringin giler nak g theme park tu...