Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

To the South .. to the South. Nak ikut?

Petang ni nak balik kampung. Jumpa bonda, ayahanda dan adik beradik tercinta. Esok kita kat KL balik. Balik mana? Oopsss .. terlupa pulak yg kita ni come from a big family. Kita ada byk kampung. Mak kita org Teluk Intan, Perak, abah kita pulak dari Kelantan, In law kita pulak kat Taiping. Kita lahir KL. Petang ni kita balik sini lah. Abah kita walaupun asal Kelantan tapi dah menginap kat Johor sekarang ni. Nak sampai ke rumah mak abah kita kena lalu pekan Tangkak yg sokmo meriah dgn kedai-kedai kain tu. Pastu kena lalu  Gunung Ledang yg penuh dgn mitos dan sungguh misteri itu. Korang tak nak kirim apa-apa? Kirim kain ke .. kirim salam kat Tuan Puteri penunggu Gunung Ledang tu ke. Hehe ....





18 comments:

Cik Ila said...

wahhhh...bg family..best nye..dh la serata negeri ada.haha

MamaYatie said...

kakchik,kirim kain 2 psg!! lamanya tak gi tangkak..In law family saya pun @ trong,taiping. akak kat ner?

Princess Nur said...

a'aa k'chik..naik kain kat tangkak..hihi..

Bulan said...

kaka ella,bulan nk ikot!ehee

diana said...

besar ye keluarga kakchik..
best bila berkumpul..

Cik Tom said...

cik tom nak kem putera gunung ledang ade??hehe

hamzah ian said...

nak ikut.. hehe

sarah-najwan said...

bestnyer jln2..

**jadi x dtg kuantan..saya 21 tu ada hal kat skol kakchik..huhu..

miya said...

masih mood 'kita-kita' lg ek kak? haha... bestlah family besar2 ni.
panjang je kaki ke sana-sini..hihi

entri baru:
wikileaks vs tuala wanita
aku tak dapat update blog bila...

Mujahadah said...

kirim gambar boleh? mesti cantik kannnnnn

ryann said...

banyak negeri boleh balik

Heidi Shafiq said...

mintak no hp tuan puteri ye.. :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ate idok bagi tau yang kak young orang perak

kin said...

kim salam kat Hang BeTuah leh, ella? :D

shatooman said...

uihh~ family serata Malaysia.. nnt kirim salam ye kat puteri gunung ledang..ekekeke

Amy Syaquena said...

As'salam..

besarnya kuarga akak bestnya kalau berkumpul kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ala...baru nak kirim buah salak dekat tangkak tue...huhuhu sedap sangat....

azzey said...

kakchik@ella: kita pun kpg kat tk intan kak....:)