Wiken kita camni ..wiken u ols camna?

Saturday, December 25, 2010

Aktiviti libur wiken pada hari Sabtu versi tengahari adalah melepas rindu dgn teman muda sebaya (hehe ..). Inilah wajah-wajah kesayangan. Teman kala suka dan duka. Mereka yg sering brtanya taktkala trdengar berita Kakchik@Zaila tidak sehat atau sedang berduka. Mereka yg ku kenali dari usia 13 tahun lag. Sudah hampir 30 tahun persahabatan kami. Moga ukuwah ini berpanjangan dan sentiasa dirahmatiNya. Amin.

Diana, Sally, Noraida, My Bodyguard Aiman and Me.
Muka-muka glamer kat blog aku ni. Hihi ..

Aktiviti libur petang Sabtu pulak adalah menjejak pantai. Aku peminat pantai. It's a therapy for me kalau dapat berjln sendirian di pesisiran pantai sambil ditemani bunyi ombak dan kaki dibasahi percikan ombak-ombak kecil. Mmmm .. lupa dunia sekejap. Hihi .. Sib baik aku duduk di pinggir bandar, only 35km frm Kuala Selangor so Pantai Remis was the destination utk melepaskan rindu pada Pantai. Dah selalu sgt ke sini tapi tak penah jemu. 

 Angin sgt kuat smpai terbang2 rambut i. Hihi ..

Byknya 'backdrop' kat blkg. Haha ..

Ahad pagi kita mulakan dgn aktiviti menyayangi diri dan menjaga kesihatan di sini. Kelas sepjg minggu ni sgt 'varities and fun'. Kami ke Arab, ke Indonesia, ke Hollywood, ke Korea dn akhirnya pulang ke bumi Malaysia tercinta ni. Kami bersenamrobik, berdancerobic dgn pelbagai rentak dan irama. Bershuffle, berkorean dance, bergelek Arab, bertechno dan bertari Melayu dgn lagu kesayangan org Pahang. Hilang tekanan bila dpt ber 'fun' bersama-sama mereka. Ada sapa-sapa berani ckp aerobik tak best? Meh follow our class. Hihi ..

Sila buat2 tk nmpk muka kitorg yg brpeluh+minyak cos photo 
taken slps puas berlompatan. Hihi ..

Habis kelas, mari lah kita menjadi Chef dan Bibik dirumah sendiri. Mari bersilat dgn senduk di dapur dan ber kungfu-taichi di lantai dgn penyapu. Hihi ..

Ikan keli goreng berlada, Paru masak lemak, Ulam timun dan tomato
Dessert Red velvet cupcake dan Jus oren Sunquick family favoritesss.

Nampaknya petang ni takkan ke mana-mana. Just imagine, it's already 2:45pm, suratkhabar pun aku tak sempat nak baca lagi, so lbh baik la bersantaian di rmh dgn membaca. Byk bahan-bahan baru yg belum diusik lagi tu. Mlm ni nak teman Mr. Bodyguard (Anak aku si Aiman tu le ..) tgk bola Piala Suzuki. Abah nya pulak nak outstation lagi. (Dia ni sokmo outstation, sib baik aku ni very independent .. so small matter la benda2 camtu ... hihi ..)



You Might Also Like

21 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here