Saturday, December 25, 2010

Wiken kita camni ..wiken u ols camna?

Aktiviti libur wiken pada hari Sabtu versi tengahari adalah melepas rindu dgn teman muda sebaya (hehe ..). Inilah wajah-wajah kesayangan. Teman kala suka dan duka. Mereka yg sering brtanya taktkala trdengar berita Kakchik@Zaila tidak sehat atau sedang berduka. Mereka yg ku kenali dari usia 13 tahun lag. Sudah hampir 30 tahun persahabatan kami. Moga ukuwah ini berpanjangan dan sentiasa dirahmatiNya. Amin.

Diana, Sally, Noraida, My Bodyguard Aiman and Me.
Muka-muka glamer kat blog aku ni. Hihi ..

Aktiviti libur petang Sabtu pulak adalah menjejak pantai. Aku peminat pantai. It's a therapy for me kalau dapat berjln sendirian di pesisiran pantai sambil ditemani bunyi ombak dan kaki dibasahi percikan ombak-ombak kecil. Mmmm .. lupa dunia sekejap. Hihi .. Sib baik aku duduk di pinggir bandar, only 35km frm Kuala Selangor so Pantai Remis was the destination utk melepaskan rindu pada Pantai. Dah selalu sgt ke sini tapi tak penah jemu. 

 Angin sgt kuat smpai terbang2 rambut i. Hihi ..

Byknya 'backdrop' kat blkg. Haha ..

Ahad pagi kita mulakan dgn aktiviti menyayangi diri dan menjaga kesihatan di sini. Kelas sepjg minggu ni sgt 'varities and fun'. Kami ke Arab, ke Indonesia, ke Hollywood, ke Korea dn akhirnya pulang ke bumi Malaysia tercinta ni. Kami bersenamrobik, berdancerobic dgn pelbagai rentak dan irama. Bershuffle, berkorean dance, bergelek Arab, bertechno dan bertari Melayu dgn lagu kesayangan org Pahang. Hilang tekanan bila dpt ber 'fun' bersama-sama mereka. Ada sapa-sapa berani ckp aerobik tak best? Meh follow our class. Hihi ..

Sila buat2 tk nmpk muka kitorg yg brpeluh+minyak cos photo 
taken slps puas berlompatan. Hihi ..

Habis kelas, mari lah kita menjadi Chef dan Bibik dirumah sendiri. Mari bersilat dgn senduk di dapur dan ber kungfu-taichi di lantai dgn penyapu. Hihi ..

Ikan keli goreng berlada, Paru masak lemak, Ulam timun dan tomato
Dessert Red velvet cupcake dan Jus oren Sunquick family favoritesss.

Nampaknya petang ni takkan ke mana-mana. Just imagine, it's already 2:45pm, suratkhabar pun aku tak sempat nak baca lagi, so lbh baik la bersantaian di rmh dgn membaca. Byk bahan-bahan baru yg belum diusik lagi tu. Mlm ni nak teman Mr. Bodyguard (Anak aku si Aiman tu le ..) tgk bola Piala Suzuki. Abah nya pulak nak outstation lagi. (Dia ni sokmo outstation, sib baik aku ni very independent .. so small matter la benda2 camtu ... hihi ..)



21 comments:

azzey said...

kakchik@ella: aerobik mmg best kan kak....


slm weekend kak..:)

Bunga said...

kakchik. sakan sungguh aktiviti wiken akak..plng x tahan pegi aerobik tu.. jelesss sungguh saya..
aktiviti wiken saya minggu ini shoppppiiinng jer la.. boxing day la katakan.. ehheheh..

My Little Diary said...

salam,

perghhh... ikan goreng berlada... ulam timun & tomato tu lagi..sedap tu.... cupcakes pun mengancam ler... nak satu... huhu

azila said...

k.chik..bodyguard tu mmg xtinggal kan?sure tinggi upahnya tu kan Aiman??..hehhe

kakchik@ella said...

azzey :- mmg fun dik.

bunga :- sopink sekali utk kakchik tau. hihi ..

Rima@My Little Diary :- nah sebijik cupcake. hihi ..

Azila .. sungguh la mahal upah dia. msti kena cukai sebarang dua. hihi ..

Jank said...

dkt ngn kuala selangor ye kakchik, entah2 dkt je umah kita kan

Gen2Merah said...

bestnya tengok gambar2 di atas ni.. penuh keseronokan

aibaks said...

Pantai Remis? jauh ke dari PJ ye k.ela?

makdara TERdiva said...

hy kakchik ku syg.. :) rindu woh!!!

wiken2 saya kehulu ke hilir buat mcm2 benda..seb baek tak pitam jer..huhu!

misza said...

bestnya dapat bersantai. minggu ni bz shoping barang sekolah anak² jer...

::Budak Degil:: said...

wahah!..sabtu xmas org bapak giler ramai kan kak..jalan giler jem..haha

btw, baru perasan yg rambut akak dh berubah warne lah..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnyer tgk keli..hehe

Ummi Izzah said...

kak cik..apa rahsia kurus??? hehehe

So Shy Lady said...

wah...bpeluh2 exercise...bila la akak nk stat aerobik nih!

Ati Masrif said...

agaknya org2 yg lahir bulan july ni
memang pencinta pantai, lautan dan kaw. berbukit2 kot

paru msk lemak tu tak pernah cuma lg

alinac lover said...

wah syok nya...tenang je dapat bersama yang tersayang kan

diana said...

paru??
kegemaran ku..
goreng pun sodap..!

AngahSayang2314 said...

kak chik ulur2 la sikit cup kek tue?? hehehe


p/s: lama tak ke sini rindu sangat macam2 hal berlaku last week

Mama Zara said...

salam k'chik...join aerobik tu kat mana ye? mama nak join aktiviti2 camtu, tapi tatau tempatnya...

Miza Yusof said...

kaka chik, gambar kak chik yang pakai tshirt nike kaler hitam tu macam miza pernah tengok laa. kak chik pernah masuk majalah remaja ke ? tak ingat isu yang ke berapa. serious muka sebijik macam kak chik.

Innanie | Ariffin said...

pantai remis, a nice place to recall your memory! cewah!!!